Förlust i damernas premiär
Publicerad: 2021-10-03
Dam
UPPDATERAT (Bilder) / Det såg lite stressat och nervöst ut när damlaget hade sin premiärmatch hemma idag. Det blev också förlust mot Södertälje som kunde vända hem med en femetta i bagaget.

Målvakten Jill Moffat visar sin kvalitet direkt i inledningen när hon avvärjer ett två mot noll läge för Södertälje. Det blir istället Almtuna som tar ledningen efter 02:53 då Greta Melander gör säsongens första mål i seriespelet för vårt damlag. Efter cirka åtta minuter har hemmalaget en riktigt fin chans att öka på sin ledning då en hemmaspelare blir fint framspelad ren med målvakten Emma Nichols i gästernas mål som dock gör en fin räddning. Södertälje kan kvittera till 1-1 efter 18:45 genom Julija Blazinsek och det är också vad lagen tar med sig in i pausvilan. Skotten är 5-12.

I andra perioden reder Almtuna ut en tidig utvisning. Men gästerna Södertälje kan istället ta ledningen efter 27:49 genom Daria Tsymyrenko som sätter 1-2 bakom Moffat. Södertälje har momentum i matchen och av bara farten kommer också 1-3 30:40 genom Leyre Villar Toro samt 1-4 efter 31:54 genom Gaja Pezdir. I samband med målet tar Almtuna timeout och får då stopp på blödningen. Almtuna får chansen i powerplay men gästerna håller undan i underläget. När det blir periodpaus är det 1-4 på tavlan och skotten är 8-13.

I tredje perioden har Almtuna tidigt en puck i insidan av stolpen. Spelet rullar sedan på och hemmalaget försöker få till reducering. Gästerna drar på sig en utvisning 51:04 och Almtuna får spela med en man mer men då kan Madeleine Noonan kontra in 1-5 efter 51:34. Almtuna har en puck i insidan av stolpen efter dryga 57 minuters spel - närmare än så kommer man inte en reducering. Matchen slutar 1-5 och skotten i perioden är 12-9 - totalt 30-38.