Knapp seger för J20
Publicerad: 2022-01-22
J20-laget fick ingen enkel resa i mötet mot Nyköping på bortaplan men när matchen var över så stod man där som segrare. 2-3 slutar matchen och tre nya poäng in på kontot för J20-laget.

Oliver Pentler ser till att Almtuna tar ledningen i matchen med sitt 0-1 efter 04:13. Hemmalaget drar sedan på sig tre utvisningar och i den tredje så kan Ludwig Andersson sätta 0-2 för Almtuna efter 13:02. När gästerna drar på sig en utvisning så kan David Avdiakov reducera till 1-2 för Nyköping. Det är vad lagen har med sig in i periodvilan och skotten är 4-11.

Max Buredal kan i andra perioden kvittera till 2-2 efter 23:36. Men när Nyköping drar på sig en ny visning så ser Oliver Pentler till att Almtuna hamnar i förarsätet igen med sitt 2-3 mål i överläget. Det är också ställningen efter två perioder och skotten är 5-9.

I den tredje perioden så har Almtuna ett powerplay efter 48:09 men kan inte utöka sin ledning där. 56:32 så får Nyköping chansen i powerplay och man tar då timeout för att prata ihop sig. Men inte heller Nyköping kan utnyttja sitt överläge. Tobias Herlong fredar sitt mål tiden ut och Almtuna kan vända hem till Uppsala med en uddamåls seger. Skotten är 5-5 i perioden och 14-25 totalt.

- Vi möter ett desperat Nyköping som verkligen inte vill ge oss något gratis. Tycker vi startar matchen bra, första 10 är bra. Vi ska inte ta bort något från Nyköping, de sliter som attan där ute medans vi inte riktigt får spelet att stämma. Men starkt då att ändå kunna ta med 3 poäng till Uppsala, säger Jimmy Anderström.