Svängdörrsmatch för J18
Publicerad: 2022-01-08
Rögle vinner dagens match mot vårt J18-lag i en match som bjuder på hela 12 mål. Ängelholms laget vinner med 8-4 efter att ha ryckt ifrån i tredje perioden.

William Svensson ger Rögle en drömstart med sitt 1-0 mål redan efter 01:51. Almtuna har ett powerplay sedan men kan inte utnyttja överlägen. När halva perioden är spelad så kommer 2-0 för hemmalaget genom Max Gustafsson. Det är också ställningen i pausvilan. Skotten är 9-9.

Andra perioden blir ett rejält målkalas. Redan efter 20:33 reducerar Mai Crnkic till 2-1. Almtuna får sedan ett nytt powerplay men kan inte heller denna gång utnyttja överläget. 27:52 gör Natanael Lindholm 3-1 för Rögle och 29:02 reducerar Ludwig Andersson till 3-3.

Men Max Karlsson svarar snabbt då han kan sätta 4-2 efter 29:53. William Svensson ökar också på till 5-2 för sitt Rögle. Almtuna kommer dock tillbaka med två reduceringar - Jonathan Wennås efter 35:11 och Ludwig Andersson 37:48 och det är 5-4 inför tredje perioden. Skotten är 11-12.

I tredje perioden får vi vänta till 47:30 ett mål kommer och det är Natanael Lindholm som gör 6-4 för Rögle. När Max Karlsson ökar på till 7-4 efter 48:52 så tar Almtuna en timeout och byter in Viggo Boston i målet istället för Viktor Thures. William Svensson ser till att Viggo Boston får vittja sin kasse han också efter 51:32 och det står 8-4. Men där stannar målproduktionen i matchen och skotten är 12-6 - totalt 32-27.

Killarna får nu sikta fram mot nästa match under helgens roadtrip då man ställs mot Västra Frölunda 12:00 i morgon söndag.

- En riktig J18 match som innehåller allt. En kul match att spela! Från röd och framåt idag är vi starka! Tyvärr är vi inte tillräckligt starka i egen zon idag och Rögle utnyttjar de till fullo och drar ifrån i tredje, säger André Kallenberg.