J18: Ny viktig seger
Publicerad: 2019-12-01
Junior
Underläge i första perioden hemma mot Lidingö med 0-1 vändes i andra perioden där man gör 4 mål och tar ett starkt grepp om matchen. 5-2 blev det till slut och nu har man 5 poäng upp på just Lidingö precis under strecket för spel i J18 Allsvenskan med 2 omgångar kvar.

{!A}
{!B}

I den första perioden drar Almtuna på sig en tidig utvisning som man dock reder ut. Knappt halvvägs in i perioden så får man chansen i powerplay men kan inte utnyttja det läget. istället är det Peter Ton som ger gästande Lidingö ledningen efter 13:28 med sitt 0-1. Almtuna får en ny chans i numerärt överläge men får ingen utdelning och det är 0-1 efter första perioden där skotten är 16-3.

Kvittering till 1-1 kommer efter 22:13 i andra perioden av Oliver Pentler. hemmalaget kan sedan ta ledningen med 2-1 efter 32:31 då Melker Kull håller sig framme och sätter pucken bakom Josef Nemcek i gästernas mål. Oliver Pentler kan sedan öka på till 3-1 efter 37:02 och 39:17 så är det Erik Andersson som kan sätta 4-1 till hemmalaget. Ett psykologiskt viktigt mål så klart. Skotten är betydligt jämnare 14-10 men Almtuna står för målen i perioden.

Almtuna drar på sig en utvisning tidigt i tredje perioden men Lidingö fredar sitt mål. När sedan Lidingö drar på sig en utvisning så gör Almtuna 5-1 efter 47.40 genom Oliver Pentler som därmed är tremålsskytt i matchen. 51:23 drar Almtuna på sig en ny utvisning men kan freda sitt mål där. 5-2 kommer istället efter 55:31 genom Einar Näslund. Målskytten drar sedan på sig en utvisning för gästerna men inget mål kommer. Matchen slutar 5-2 till Almtuna och skotten är 9-10 i perioden - totalt 39-23.

En mycket viktig seger för Almtuna som nu ligger 5 poäng före Lidingö som ligger precis under strecket som talar om vilka som skall få spela i j18 Allsvenskan senare. 5 poäng med två omgångar kvar där Almtuna skall möta Wings Arlanda på bortaplan och SDE på hemmaplan.

Grattis till en viktig seger
-Tack, vi visste att Lidingö är väldigt starka i första perioden så det kändes väldigt skönt med endast 0-1 efter en si så där första period av oss. Vi kändes inte alls med. mycket slarv och sämre kvalitet i spelet med puck, säger Kalle Björklund och avslutar:
-Dock så gör vi 40 minuter grym hockey resterande del av matchen och vinner välförtjänt. När vi höjde kvaliteten i pass och mottagningar så sköljde vi över dom gång på gång.