J18: Straffvinst borta mot Timrå
Publicerad: 2020-01-24
J18-killarna kunde vända hem från Timrå med en straffseger och två poäng i bagaget ikväll. En målrik match avslutas med straffavgörande där det krävdes 16 stycken straffar innan Almtuna kunde vinna med 6-5.

Om någon målvakt hade tänkt sig att hålla nollan ikväll så fick dom lägga det åt sidan omgående. Timrås Noel Edfeldt gör 1-0 redan efter 34 sekunder och efter 01:00 så kvitterar Lucas Thorstensson för Almtuna. Gästerna får sedan chansen i powerplay innan hemmalaget får samma chans då Almtuna drar på sig två utvisningar som går i varandra. Inga mål faller där men 18:04 kan Simon Swahn ge hemmalaget ledningen med 2-1. Almtuna drar sedan på sig en ny utvisning som följer med in i nästa period. Skotten är 14-8.

Almtuna reder ut det inledande numerära underläget i andra perioden. Sedan är det Almtuna som får chansen att spela med en man mer men inget mål faller. Efter 25:22 kan sedan Dennis Värmhed öka på hemmalagets ledning till 3-1. Strax efter målet får Almtuna en ny chans i powerplay och då kan Richard Nilsson-Sahlin reducera till 3-2 för Almtuna i överläget efter 27:25. Timrå drar på sig en ny utvisning och då kan Oliver Pentler kvittera till 3-3 efter 30:39. Sedan är det gästerna som drar på sig en utvisning men hemmalaget kan inte utnyttja det. Hemmalaget får en ny chans med en man mer med drygt 2 minuter kvar av perioden men inga fler mål kommer. Skotten är 13-17.

Båda lagen drar på sig varsin utvisning som går i varandra och i spel fyra mot fyra kan Erik Andersson ge Almtuna ledningen efter 42:53. Knappt fem minuter senare får vi en dubbelutvisning som kvittas. 50:28 kan sedan Johan Franzén öka på Almtunas ledning och vi har 3-5. Timrå svarar dock snabbt då Emil Sjödin gör 4-5 efter 51:08 och kvittering till 5-5 faller också efter 51:38. Här byter Almtuna målvakt. Skotten i perioden är 9-10.

I förlängningen drar Almtuna på sig en utvisning men inga mål faller och det går till straffavgörande. Skotten är 2-0.

I straffläggningen krävs det hela 16 straffar innan Almtuna kan stå som segrare. Johan Franzén och Richard Nilsson-Sahlin sätter straffar för Almtuna och i hemmalaget kan bara Zakarias Strindlund överlista Oliver Håkansson i gästernas mål. Almtunakan därmed åka hem med en 6-5 vinst i bagaget och två sköna poäng. Skotten är totalt 38-36.

-Det var en trög start från oss idag men vi spelar upp oss i andra och tredje perioden. Kul med en straffvinst, säger Serhan Cicek efter matchen.