Förlust mot seriesuveränen
Publicerad: 2022-01-23
Dam
Södertälje har gått fram i serien som en ångvält och är obesegrade även efter kvällens match mot våra damer. Två snabba mål i slutet av första perioden gav ätterna en stabil ledning men våra damer krigade sig nästan ikapp innan Södertälje definitiv kunde avgöra i powerplay i slutet.

Daria Tsymyrenko öppnade målskyttet i kvällens match då hon 02:39 kan göra 0-1 bakom Paulina Bergstrand som gör comeback i vårt damlag. Almtuna får chansen i powerplay efter drygt 6 minuters spel men kan inte utnyttja överläget.

I slutet av perioden kan Silvia Bjorgvinsdottir göra 2 mål på 10 sekunder och lagen går till pausvila med 0-3 på tavlan. Skotten är 13-9.

I andra perioden reducerar Josefine Palander till 1-2 redan efter 20:25. Det blir perioden enda mål då Södertälje inte kunnat utnyttja ett powerplay knappt halvvägs in i perioden. Skotten är 7-15.

Södertälje drar på sig ett matchstraff efter 42:29 i tredje perioden. Almtuna kan dock inte utnyttja det fem minuter låga överläget. 2-3 kommer dock när det är spel fem mot fem igen genom Ida Wickström 48:52.

Hemmalaget reder sedan ut ett numerärt underläge men när man drar på sig två nya utvisningar som går i varandra så kan Silvia Bjrogvinsdottir fullborda ett hattrick med 2-4 målet i spel fem mot tre 54:28. Pia Pren kan sedan fastställa slutresultatet 2-5 i efterföljande fem mot fyra spelet med sitt 2-5 mål efter 55:28. Skotten i perioden är 4-15 och totalt 24-39.