Seger och serieledning
Publicerad: 2019-04-09
Almtuna tog de tre poängen som man mer eller mindre var tvingade att ta ikväll. Men det var med minsta möjliga marginal då matchen slutar 1-2 i Boden. Minsta möjliga marginal gäller i tabellen som Almtuna nu toppar på målskillnad - vilken dramatisk avslutning det blir på serien.

Det haglar utvisningar i den första perioden och ändå kunde domaren ha hittat ännu fler. Boden ville verkligen ha den där poängen och i deras tredje powerplay fick man också utdelning. Hemmalaget vinner en sargduell och passet kommer in framför mål där Juntto direktskjuter in 1-0 bakom Ljung efter 09:54.

När hemmalaget sedan drar på sig två utvisningar som går i varandra och Almtuna spelar fem mot tre så kommer 1-1 genom Jakobs efter 13:58. Det är ett pass in som styr upp i luften på en hemmaspelares klubba och på tennis slår Jakobs in pucken från nära håll till vänster om målet. Boden drar på sig en ny utvisning och då kan Lunsjö sätta 1-2 efter 19:37. Jakobs tar hand om en retur och istället för att skjuta så slår han en diagonalpass till Lunsjö på höger sida som lägger in i näst intill öppet mål. Skotten är 6-13.

Mittenakten bjuder inte på några mål men båda lagen skapar fina chanser och målvakterna Selstedt och Ljung får kliva fram ordentligt ett par gånger. Det är endast en utvisning i denna period som kommer i slutet för hemmalaget.Skotten är 13-11.

Almtuna inleder de första sekunderna av tredje perioden med en man mer och får strax efter att Boden blivit fulltaliga en ny chans med en man mer utan att kunna överlista Sehlstedt i hemmakassen. Hemmalaget jagar frenetiskt en kvittering samtidigt som Almtuna spelar försiktigare och försöker stänga matchen. Almtuna har ytterligare ett powerplay men inget mål kommer där och inte heller i slutet när Boden tar ut målvakten i ett sista försök. Skotten i perioden är 13-6 och totalt 32-30.

Almtuna vinner alltså med minsta möjliga marginal. Det gör Vita Hästen också medan Kristianstad tappar en poäng hemma mot avsågade Hudiksvall. Det ger en tabell med tre lag på 18 poäng - Almtuna har klart bäst målskillnad och leder därför tabellen. Kristianstad har gjort två mål mer än Vita Hästen och ligger därför före då båda lagen har samma målskillnad.

Spänning de lux inför de två sista omgångarna - vilket lag har bäst nerver? Almtuna möter Vita Hästen borta och Kristianstad hemma. Tuffast möjliga motstånd alltså och man måste upp ett snäpp eller två till dessa matcher. Lyckas man ta en trepoängare på dessa två matcher så räcker det tack vare den just nu stora målskillnads fördelen till en plats i HockeyAllsvenskan.