En poäng för J18-laget
Publicerad: 2022-01-25
Vårat J18-lag får med sig en poäng hem från Stockholm ikväll. En riktigt bra första period där ledningen kunde ha varit större än med ett mål. En ledning som kvarstår efter två perioder men AIK kommer igen och kvitterar i tredje perioden för att sedan ta hem bonuspoängen på straffar.

En bra start av våra J18-killar gör att AIK tar en timeout efter 07:22. Mai Crnkic kan sedan ge oss ledningen 11:20 med sitt 0-1 mål. AIK drar på sig en utvisning 15:37 men reder ut den och perioden slutar 0-1. Skotten är 5-13.

Andra perioden bjuder på fyra mål. AIK kvitterar till 1-1 genom Arshia Dajalood 21:02 och 29:30 kan han även ge AIK ledningen med 2-1.Mai Crnkic kan kvittera till 2-2 efter 31:22 och Erik Östling ser sedan till att vi har ledningen i periodpaus med sitt 2-3 mål 35:17. Skotten är 7-11.

AIK kan kvittera till 3-3 genom Theo Hårdstam efter 47:07. Hemmalaget har också chansen i powerplay efter 49:45 men det står 3-3 efter full tid. Skotten är 12-8.

Förlängningen blir mållös och det får avgöras efter straffar. Skotten i förlängningen är 5-4.

I straffarna så blir till slut Filip Star matchhjälte då hans straff är matchavgörande tillsammans med målvakten Simon Carlsson som ser till att Almtuna inte kan kvittera på den efterföljande straffen. Skotten i matchen blir totalt 30-36.

- Vi startar matchen med att göra vår absolut bästa period för säsongen, deras målvakt står emot bra och hållet ner siffrorna till 0-1. I andra släpper vi in AIK i matchen lite, men tar över igen och fortsätter hålla oss till vårt spel resten av matchen, säger André Kallenberg och fortsätter:
- Riktigt bra j18 match rakt igenom med målvakter som står på huvudet i bägge lagen, även bra 3 mot 3 spel! Och tyvärr idag drog AIK längsta strået på straffarna.