Vita Hästen tar hem segern
Publicerad: 2020-10-14
Det var gästerna som var det starkare laget ikväll. Vita Hästen kunde vända hem med en rättvis 3-1 seger i bagaget.

Matchen startar i bra tempo och båda lagen har sina lägen. Gästerna drar på sig en utvisning efter 04:22 men man reder ut underläget. Vid powerbreaks är skotten på mål 3-4. Perioden går till gästerna som har mer puck och lägen men de hålls ofta på utsidan av hemmalaget. Skotten är 5-6.

Vita Hästen drar på sig en utvisning i inledningen av den andra perioden men reder även ut detta underläge. När knapp halva andra spelats så drar gästerna på sig en ny utvisning men inte heller denna gång kommer det något mål. Vid powewrbreak är skotten 7-2.

Måltorkan bryts dock när gästernas Cruseman kan sätta 0-1 efter 33:32. Han kan trycka in en retur från nära håll. Det är ytterst nära ett mål till en stund senare för gästerna men inget mål. Almtuna drar på sig sin första utvisning i matchen efter 16:57 men även de reder ut sitt underläge. Skotten är 7-11.

Almtuna drar på sig en utvisning tidigt i den tredje perioden och då kommer 0-2 efter 43:43 i överläget genom Lundberg som styr in ett skott utifrån. 0-3 kommer också efter 48:01 genom Cruseman som från nära håll kan sätta pucken bakom Hanses.

Hemmalaget drar på sig en ny utvisning 55:33 men reder ut det och strax efter får Almtuna straffslag och Mellberg sätter den högt till höger bakom Pohjanoksa, 1-3 efter 57:40. Hemmalaget plockar ut Hanses ur målet sedan men matchen slutar 1-3. Skotten är 8-7 och totalt 20-24.

Gästerna vinner rättvist ikväll och Almtuna har fortsatt svårt mot det tunga Norrköpingslaget.