Förlust i 1:a play off matchen
Publicerad: 2022-02-13
Dam
Förlust i första play off matchen till Regional förkval, Region Öst för vårt damlag. Play off spelas i bäst av tre och ikväll vann Haninge Anchors första matchen på sin hemmaplan över våra damer. När matchen var över hade hemmalaget tagit en 4-0 seger.

Almtuna får chansen i powerplay två gånger i första perioden. Man kan inte utnyttja detta numerära överläge. Istället kan Pusle Dyring-Andersen göra 1-0 till Haninge Anchors 17:49 när man spelar boxplay för andra gången i perioden. Det är vad lagen har med sig in i pausvilan och skotten är 14-4.

I andra perioden kan hemmalaget göra ytterligare tre mål och därmed ta ett rejält grepp om matchen. 2-0 göra av Iveta Koka 24:15. 3-0 står Sunna Bjorgvinsdottir för efter 26:26 och 37:25 kan sedan Alexandra Cipparone sätta 4-0. Skotten i Andra perioden är 11-3.

I tredje perioden drar Almtuna på sig sin första utvisning efter 44:06 men reder ut det underläget. Gästerna drar på sig ytterligare en utvisning 50:27 men kan hålla tätt bakåt även här. Tiden tickar sedan på utan mål. Hemmalaget drar pop sig en utvisning 59:33 men slutresultatet skrivs till 4-0. Skotten är 14-3.

Det innebär att Haninge Anchors leder play off matcherna med 1-0. Ny match mellan lagen väntar i Upplands Bilforum Arena 15 februari 19:15 och då har våra damer chansen att kvittera samt tvinga fram en tredje och avgörande match mellan lagen.