1-0 till Västerås
Publicerad: 2021-03-17
Det är jämt tufft tight och målsnålt i den första play out matchen - precis som det ska vara i ett slutspel. Västerås avgör matchen med en styrning framför mål i den fjärde perioden efter 70.34. Retur i Uppsala på fredag.

Västerås har en ramträff tidigt i matchen och strax efter - 00:45 - drar Almtuna på sig en utvisning men reder ut underläget. Hemmalaget får momentum av överläget och har sedan fortsatt grepp om spelet. Almtuna jobbar sig sakta in i matchen och 07:21 stiger lagkapten Berglund fram när han från mittzon tar sig in i zon, gör en fin dragning och kan sätta 0-1. Västerås är sedan uppe och oroar Sahlin innan Norbäck på pass av Berglund får ett bra läge men Myrenberg i hemmalagets mål räddar. Sahlin är sedan med på en farlig styrning från hemmalaget. Vid powerbreak efter 12:09 är skotten 7-3.

Spelet rullar sedan på utan att lagen skapar riktigt heta chanser. Med 14 minuter spelade är hemmalaget framme och testar Sahlin igen. Spelet fortsätter sedan med mycket puckinnehav för Västerås men Almtuna är aggressiva och håller undan Västerås bra. Efter 17:34 drar Västerås på sig en utvisning som man dock reder ut. Lagen har 0-1 med sig in i pausvilan och skotten är 10-4.

I andra perioden är det Almtuna som skapar första läget men Myrenberg i hemmamålet är med på noterna. Marklund får ett bra läge från vänster sedan men Sahlin är också med på noterna. Sahlin tar även nästa avslut från hemmalaget från ungefär samma läge. Västerås har sedan en bra period med trafik på mål. Almtuna jobbar sedan sig tillbaka och skapar ett fint läge men Eriksson får inte träff när han ska avsluta efter fint spel. Västerås kan sedan kvittera till 1-1 efter 27:12 genom Younan som kan ta till vara på en retur från Sahlin. Younan får öppet mål. Det är hemmalaget som har grepp om spelet men Almtuna sticker upp och oroar hemmalaget målvakt också. Vid powerbreak 30:22 är skotten 8-3.

Tiden rullar på och lagen har svårt att skapa riktigt heta chanser. Almtuna har några fina intentioner sedan utan att få utdelning. Med knappa 35 minuter spelade så är Sahlin vaken på ett läge för hemmalaget sedan. Lagen turas om att äga puck. Hemmalaget har ett bra läge efter 37:50 men Sahlin är med på noterna igen. Efter 38:39 så blir det brottning efter en tackling på Hedström i gästerna. Det slutar med 2+2 för Almtuna och 2 minuter för hemmalaget. Powerplay för Västerås alltså. Inget mål kommer och lagen har 1-1 med sig in i pausvilan. Skotten är 12-7.

Västerås startar tredje perioden med en man mer i 39 sekunder men det gästerna reder ut det. Efter 42:27 drar hemmalaget på sig en utvisning men även dom reder ut sitt underläge. Almtuna har en bra period sedan och får ett litet tryck på hemmalaget som drar på sig en utvisning 47:23. Västerås rider dock t stormen. Almtuna har sedan en riktigt fin chans för Wiå mitt framför Myrenberg men inget mål. Vid powerbreak 51.31 är skotten 3-8.

Spelet står sedan och väger medan tiden rullar på. Det är svårt för lagen att komma till heta lägen. Almtuna drar på sig en utvisning 56:52 men man gör ett bra jobb och klarar av underläget. Med 59:58 spelat och tekning i Västerås zon tar Almtuna timeout. Men efter tre spelade peropder har vi 1-1 och skotten är 6-9.

Almtuna skapar tryck i inledningen av fjärde perioden utan att få skotten på mål. Gästerna är de som skapt mest i inledningen men skotten är ofta över/utanför. Hemmalaget får tryck på Almtuna efter cirka 64.30 och 65:13 drar Almtuna en utvisning och då tar Västerås timeout. Almtuna rider ut stormen när hemmalaget trycker på i överläget. I spel fem mot fem får Norbäck läget på vänster sidan men skottet smiter utanför. Efter 70:36 kommer så avgörandet när Johansson framför mål styr in en puck till 2-1 bakom Sahlin. Skotten är 6-1 och totalt 34-21.

1-0 till Västerås i matcher och retur spelas i Uppsala på fredag. Almtuna faller med flaggan i topp ikväll och som matchen gestaltar sig så hade man lika gärna kunnat vända hem med en seger. Nu är det bara att ladda om inför fredagens returmatch hemma i Upplands Bilforum Arena.

_-Det är lite surt men det är redan glömt. Nya tag på fredag, säger Mattias Zackrisson direkt efter matchen.

En match som hade kunnat sluta hur som helst, eller?
_-Jo men det tycker jag också. Jag tycker att vi borde ha vunnit den här. Men det är små marginaler så det är lite tufft. Det var tight men det är bara att glömma det här och gå vidare.

Highlights Publiceras 21-03-18 07:00

På fredag är det returmatch i Upplands bilforum Arena. Stötta oss genom att köpa fiktiva biljetter.