J18: Förlust i en tight match
Publicerad: 2019-03-02
Idag var det dags för ny match med ett ungt J18-lag igen. AIK var det lag som i en tuff fight kunde vända hem med 3-2 seger.

I den första perioden kan AIK skapa sig ett grepp om matchen via två snabba mål i periodens sista del - 0-1 efter 15:14 genom Gabriel Nilsson Mendel och 0-2 efter 16:59. Skotten är 12-10.

I mittenperioden kommer också 0-3 redan efter 20:28 genom Jesper Andersson. Sedan drar lagen på sig varsin utvisning i samma sekvens och lite senare drar hemmalaget på sig två numerära underlägen men reder ut det. I periodens sista skälvande sekunder så kan Kevin Sandblom spräcka nollan bakom gästernas Jesper Vikman och vi har 1-3 med oss in i paus. Skotten är 8-14.

Tidigt i tredje perioden kommer en y dubbelutvisning följt av två powerplay för AIK men inget mål kommer. 59:16 kan så Rasmus Hahnebeck reducera till 2-3 men närmare än så kommer inte Almtuna och AIK vinner med uddamålet. Skotten är 7-5 och totalt 27-29.

-Det är en tuff och tight match! Vi startar matchen bra, och skapar många bra chanser. Tyvärr så är AIK mer effektiva och lyckas ta sig till en 3-0 ledning inför 3:e perioden, säger Serhan Cicek och fortsätter:
-Vi försöker göra ett ryck inför 3:e men AIK är bra på att freda sig och det slutar återigen med en sur uddamåls förlust.