Bonuspoängen till hemmalaget
Publicerad: 2019-12-01
Det blir en målsnål match i Norrköping ikväll - 1-1 efter ordinarie tid och även detta möte mellan lagen får avgöras på straffar. I Gränbyhallen var det Almtuna som tog bonuspoängen men ikväll så är det formstarka Vita Hästen som kan kvittera ut bonuspoängen efter straffarna.

Almtuna får en bra start då Lassen skickar en lång passning från egen zon mellan försvararna upp till Mårtensson som blir fri och kan sätta sin egen retur till 0-1 efter 00:48. Almtuna är de som skapar mest inledningsvis och man får också ett powerplay men lyckas inte få till något mål. Sedan jobbar Vita Hästen sig tillbaka och skapar lägen. Vid en avvaktande utvisning kan sedan Lodin sätta 1-1 09:26 - det är ett skott utifrån som ser ut att styras in. Vid powerbreak är skotten 3-7.

Hemmalaget tar ett grepp om matchen sedan och är de som skapar mest - man har också två powerplay - Vid det sista tvingas man ta en ”bra utvisning” annars hade Harlestam fått fritt fram för Almtuna. Det kommer dock inga mer mål i perioden där skotten är 11-7.

I andra perioden startar Almtuna med en man mer men det reder hemmalaget ut och sedan blir det jobbigt för Almtuna. Man drar på sig tre utvisningar i rad och Vita Hästen skapar mycket bra chanser. Eliasson kliver dock fram och spelar bra samtidigt som han har stolparna med sig två gånger. Almtuna får ett powerplay i slutet men ungefär halvvägs in i det så drar man på sig en ny utvisning. Det blir inga mål i perioden där skotten är 11-7.

Vita Hästen har en man mer sedan deras egen utvisning är över 6 sekunder in i perioden. Sedan är det hemmalaget som drar på sig en utvisning följt av en ny för Almtuna. Men det kommer inga mål i tredje perioden där Vita Hästen har fler chanser än Almtuna och vinner skotten med 12-5.

I förlängningen så drar Almtuna på sig en tidig utvisning men man reder ut underläget bra. Det kommer inte några mål här heller och skotten är 4-3.

I straffläggningen så sätter karlström sin straff och tidigare Almtuna-spelaren Eriksson måste sätta sin - vilket han gör. Sedan är det Andersson som kan ge hemmalaget bonuspoängen när han sätter sin straff. Skotten är totalt 39-22.

Det är en match där hemmalaget skapar mer - mycket tack vare att man får spela mycket i powerplay. Men det hade kunnat sluta lite hur som helst då Almtuna inte var ofarliga framåt - Harlestams läge i slutet kunde gett en seger till exempel.

Jesper Eliasson fick kliva in i målet då Daniel Rosengren som spelat mycket bra de två senaste matcherna skadade sig på träningen igår. Eliasson gör en riktigt bra insats inför J20-landslagets förbundskapten Tomas Montén.

Grattis till en poäng.
-Tack, det är en jämn tillställning. Ingen större hockeymatch med två lag som vill bevaka sin poäng och spela tight defensivt. Vi drar på oss lite för mycket utvisningar idag som tar av våran edge i anfallsspelet och blir lite ryckigt med allt egentligen. Bytena, folk som får sitta mer som inte spelar boxplay. På det sättet generar det ingen fart i vårt spel det blir en hattig match men det är ändå viktigt att vi kan ta med oss poäng från Himmelstalund, säger Martin Gudmundsson.