J18: Förlust i Södertälje
Publicerad: 2019-09-26
Våra J18-killar åkte till Södertälje med gott mod efter två inledande vinster. Men ikväll kom säsongens första förlust då hemmalaget stod som segrare med 5-3 då matchen var över.

Richard Nilsson-Sahlin gav laget en kanonstart då han satte 0-1 redan efter 00:32. Hemmalaget drog sedan på sig tre raka utvisningar utan att Almtuna kunde utnyttja dessa. Det blev istället Södertälje som 17:58 kvitterade till 1-1 genom Ludvig Jansson och 19:22 kunde också Albin Byhlin ge Södertälje ledningen i matchen. Skotten är 9-13.

Södertälje ökade på sin ledning efter 24:59 genom Hampus Sjölund. Hemmalaget fortsätter att dra på sig utvisningar och 35:18 kan Rasmus Blomqvist reducera till 3-2 i ett numerärt överläge på grund av ett matchstraff för Södertälje. Fler mål lyckas dock inte Almtuna göra i överläget. Skotten i perioden är 6-15.

I tredje perioden ökar Albert Sjöberg på till 4-2 för Södertälje efter 52:28. Almtuna får en ny chans i powerplay och då plockar man ut målvakten och Erik Andersson kan sätta 4-3 efter 56:19. Almtuna plockar ut Håkansson ur målet igen i sin jakt på kvittering men istället kan Ludvig jansson fastställa slutresultatet 5-3 i tom bur efter 56:47. Almtuna drar på sig sin första utvisning efter 58:55 och 59:58 kommer ytterligare en men då är matchen strax över. Skotten är 12-10 och totalt 27-38.

-Vi spelade hyfsat men har svårt med målskyttet. Jag tycker att vi passade pucken och hade fina spelvändningar idag och skapade tillräckligt för att vinna. Det obekväma arbetet kom för sent så vi hann inte ikapp ett bra Södertälje. Dom krigade på riktigt bra och gjorde det svårt för oss, säger Kalle Björklund direkt efter matchen.