J20: Seger men inte mer
Publicerad: 2020-01-12
J20-killarna tog en 4-1 seger mot jumbon Visby/Roma hemma idag. Det var dock först i slutet som man avgör helt först i slutet. Segern gör att man klev upp i topp på tabellen igen.

Visby/Roma tar ledningen i matchen när Erik Söderström sätter 0-1 efter 06:48. Sedan har Almtuna tre powerplay utan att få hål på gästernas målvakt Oskar Roswall. Med 25 sekunder kvar drar Almtuna på sig en utvisning som följer med in i nästa period. Skotten är 13-4.

Hemmalaget reder ut underläget som inleder andra perioden. När det är 24:07 kan sedan Leon Larsson kvittera till 1-1. men så drar hemmalaget på sig en utvisning igen som man reder ut. I mitten på perioden blir det sedan stökigt efter en ny utvisning för Almtuna och flera utvisningar i samma sekvens - men det blir spel med en man mer för gästerna när allt summeras. Almtuna fredar sitt mål och när det gått 37:25 kan sedan Oscar Sarhus ge Almtuna ledningen med 2-1. Vid slutsignalen blir det en dubbelutvisning. Skotten är 15-9.

Den tredje perioden inleds i spel fyra mot fyra men inga mål. Vi får se ytterligare utvisningar - en för vardera lag som går i varandra utan mål och samma sak gäller när Almtuna drar på sig två utvisningar som går i varandra och Visby /Roma har spel fem mot tre över en minut.

Det hela kommer istället att avgöras på slutet då Visby /Roma plockar ut målvakten i ett sista försök att komma ikapp. Först kan Marcus Karlsson efter 58:47 göra 3-1 i den övergivna kassen och sedan är det Joakim Brydolf som fastställer slutresultatet 4-1 59:16 i det öppna målet. Skotten är 13-9 och totalt 41-22.

Segern gör att Almtuna kliver upp i topp på tabellen igen. Man har samma poäng men bättre målskillnad och två matcher mindre spelade än Huddinge.

-Ingen bättre dag varken i prestation eller i närvaron. Vi är inte ödmjuka nog i att göra rätt för oss idag. Vi får vara glada över 3 poäng och glömma denna match så fort det går, säger Sehan Cicek.