Hudiksvall nollande Almtuna

9 september 2020 22:25
Herr

Hudiksvall och Bosson nollade ett reservbetonat och lojt Almtuna ikväll. Gästerna gör det bra och kan vända hem till Hudik med en 3-0 seger i bagaget.


Almtuna tar ett grepp till en början men Hudiksvall kommer in i det hela så smått och har några bra anfall också. Gästande Hudiksvall får chansen i powerplay efter 11:19 och det blir spel fem mot tre snabbt då hemmalaget drar på sig en utvisning till 11:40. Almtuna reder dock ut de bägge utvisningarna på ett bra sätt och ger Leijon i målet bra förutsättningar att freda sitt mål. 18:03 drar Almtuna på sig en ny utvisning och 19:48 kan Jesper Wiberg sätta 0-1 i överläget med ett dolt skott från höger. Det är det sista som händer och skotten är 8-14. Perioden inleder hemmalaget bäst men gästerna tar sedan över då man får chansen i powerplay.

Hemmalaget drar på sig en ny tidig utvisning och då kan Hannes Lindström sätta 0-2 i överläget efter 22:08. Han sätter pucken utifrån bakomen skymd Leijon. Almtuna får sedan sin första chans i powerplay efter att gästerna ropat något från båset. Men Hudiksvall fredar sitt mål under utvisningen. Ny utvisning kommer sedan för gästerna som reder ut även det underläget. Efter 29:46 gör Almtuna det förutbestämda målvaktsbytet och Håkansson får ta över. Det blir sedan en del spel fram och tillbaka och inte den bästa hockeyn. Efter 39:32 kommer 0-3 genom Adam Byström Johansson som från höger ganska nära mål kan slå in pucken i mål på en puck som lyfts fram mot honom. Skotten är 12-9.

Hemmalaget som möblerat om i formationerna får ett tidigt powerplay i den tredje perioden men inte heller denna gång kan Almtuna överlista gästernas målvakt. 44:40: drar Hudiksvall på sig en ny utvisning och Almtuna har en puck i mål men det döms bort då man har spelare i målgården - närmare än så kommer man inte mål i överläget. 53:12 drar Hudiksvall på sig en ny utvisning men Gästerna försvarar sig bra och håller rent även här. 57:32 är det Almtuna som drar på sig en utvisning men inget mer mål faller i matchen. Gästerna Hudiksvall tar hem en rättvis seger och skotten är 10-4 totalt 30-27.

Almtuna ställer visserligen över en del spelare ikväll men det såg inte ut som att de som kom till spel var där riktigt. Det var lojt spel och passningarna hade mer att önska. Robert Kimby menade efter matchen att det var en nyttig läxa för killarna - något alla nog kan hålla med om. Samtidigt ska man inte ta ifrån Hudiksvall något då det gör det dom ska på ett bra sätt under matchen.

Matchfakta

Bildgalleri


Robert Kimby efter matchen


Highlights