J18: Vilken vändning killar
Publicerad: 2020-02-14
Det såg mörkt ut - 1-6 underläge efter knappt halva matchen hemma mot Timrå. Men killarna stod för en mäktig vändning av matchen och när det hela var över lös 7-6 på tavlan. Därmed är man fortsatt med högst upp i serietoppen.

Båda lagen drar på sig varsin utvisning med några sekunders mellanrum efter drygt 5 minuter men inget mål kommer. Det blir inte heller mål efter 08:51 då Rasmus Blomqvist har chansen på straff. Men när det gått 18:16 kan William Gustafson sätta 1-0 vilket blir periodresultatet. Skotten är 8-6.

Timrå vänder på tillställningen tidigt i andra perioden då Gustav Lindström först kvitterar efter 21:00 och Olle Jonsson sedan sätter 1-2 efter 21:25. Hemmalaget drar sedan på sig två utvisningar efter varandra och på den andra kan Oskar Larsson sätta 1-3 efter 26:48. Almtuna tar då timeout men det hjälper inte för Martin Arpe kan sätta 1-4 27:32 och när Svante Nordberg sätter 1-5 efter 27:42 byter Almtuna målvakt.

Timrå drar på sig två utvisningar och får 4 minuters boxplay men då kan Emil Melander göra 1-6 med en man mindre efter 29:13. Erik Andersson reducerar sedan i powerplayet till 2-6 efter 32:02. William Gustafson ser sedan till att det är 3-6 efter 32:22. Med 31 sekunder kvar drar gästerna på sig en utvisning men vi har 3-6 med in i paus. Skotten är 10-14.

Almtuna lyckas inte utnyttja utvisningstiden som följer med in i tredje perioden. men Richard Nilsson-Sahlin kan 45:36 göra 4-6 och det är match på riktigt igen när Olle Norberg gör 5-6 efter 46:34. Aron Peltonen kan sedan kvittera till 6-6 efter 48:20. Rasmus Blomqvist fullbordar en galen vändning när han 51:07 gör 7-6. Timrå byter målvakt här. 57:50 drar Almtuna på sig en utvisning och gästerna tar timeout samt plockar ut målvakten men Almtuna håller undan och vinner med 7-6. Skotten är 12-11 och totalt 30-31.

Vi återkommer med eventuella tränarkommentarer senare.