J20: Kvitterat i giganternas kamp
Publicerad: 2020-03-05
Det var en jämn tuff fight mellan Almtuna och Huddinge ikväll. Våra J20-killar fick kriga sig tillbaka från underläge tre gånger innan det hela avgjordes i förlängning och powerplay för Huddinge. Därmed är det kvitterat till 1-1 i matcher och drabbningen fortsätter i morgon kväll då en slutsegrare skall utses i Gränbyhallen.

Det märks att det är två taggade lag som ändra isen och det blir full fart från början. Almtuna drar på sig tre utvisningar varav de två sista går i varandra och Huddinge får spela fem mot tre - då kan Mikkel Oby Olsen till slut göra 0-1 från nära håll efter 11:35. Almtuna drar sedan på sig två nya utvisningar som man reder ut. Båda lagen skapar lägen men det är 0-1 in i pausvilan. Skotten är 8-9.

Almtuna kan genom Marcus Karlsson kvittera till 1-1 redan efter 20:27 i andra perioden. Sedan får vi en dubbelutvisning för lite kramkalas bakom Huddinges mål och spel fyra mot fyra. Det kommer dock inget mål här. Almtuna har ett friläge som Huddinges målvakt avvärjer. Spelet böljar sedan fram och tillbaka och agen har sina lägen. Efter 39:28 kan Gustav Grahn ge Huddinge ledningen med 2-1 efter att han snyggt från slottet satt pucken i högra krysset. Skotten i andra perioden är 7-7.

I tredje perioden kan Almtuna även denna gång kvittera tidigt då Isac Tonsjö sätter 2-2 efter 41:30. 42.13 drar sedan Huddinge på sig en utvisning som man dock håller tätt bakåt i. efter knappa 46 minuter får Huddinge en bra chans på en felpassning efter att Almtuna har legat på i anfall ett tag. Det märks att det r två hungriga lag som båda gärna vill vinna matchen. 50:43 drar Almtuna på sig en utvisning och då kan Marcus Kiviharju med ett handledsskott högt i slottet sätta 2-3 efter 52:06.

Almtuna ligger sedan på för att kvittera och skapar tryck mot gästernas mål. Den kommer också efter 54:32 då Richard Nilsson-Sahlin från bakom mål lägger in pucken framför mål och pucken styr in bakom Victor Olsson i Huddinges mål. Hemmalaget fortsätter att trycka på mot gästernas mål och sedan är det Huddinge som skapar ett tryck en stund. Båda lagen visar hunger efter mer. Gästerna som måste vinna matchen är dom som ligger på mest i slutet och testar Oscar Leijon några gånger. Men det är 3-3 efter full tid. Skotten är 25-9.

Förlängningen spelas tre mot tre och Almtuna har pucken mest den första delen utan att hitta luckor hos Huddinge. 63:58 får Almtuna en utvisning och Huddinge får spela fyra mot tre. Då kan Gustav Grahn avgöra med ett skott utifrån högt i mål till 3-4. Skotten är 1-1 och totalt 41-26.

Allt avgörs med andra ord på fredag hemma i Gränbyhallen.