Ispremiären avklarad - UPPDATERAD
Publicerad: 2018-08-04

Idag var det ispremiär för Almtuna och vi fick äntligen se spelarna på is igen. Lag vit var vassast idag. 

Efter att spelarna värmt upp lite så var det dags att presentera spelarna i årets trupp en efter en. När det var klart så kördes det skillscompetition. Först ut var en teknikbana  Teknikbanavar första gren och här fick vi se Oscar Pentler mot Oscar Milton följt av Erik Santesson mot Victor Hertzberg och Jonathan Léman mot Jacob Ragnarsson. 


Victor Hertzberg i teknikbanan


Andra gren var snabbhetsåkning i varv runt rinken. Jacob Svensson ställdes mot Fredrik Forsberg, Alexander Lunsjö mot Ludvig Wallin, Teodor Nyström J20 (ersatte Adam Thilander som hade känningar i ljumskarna) mot Filip Andersson och som avslutning ställdes de båda målvakterna Arvid Ljung och Oscar Fröberg mot varandra i full målvaktsutrustning.


Oscar Fröberg i snabbhetsåkning

Tredje gren var prickskytte. Här ställdes Per Svensson mot Måns Hermansson, Tony Mårtensson mot Tobias Liljendahl, Lucas Sandström mot Albin Lundin och Jesper Mångs mot Victor Rollin-Carlsson. 

Som avslutning i skillscompetition så sköt samtliga spelare en straff i var. I samtliga grenar så tog Lag Vit mer eller mindre storslam. Allt från dagens aktiviteter ingår för övrigt i den individuella tävling som startades i måndags när laget samlades. På måndag kommer tränarna att förkunna vinnaren och slutställningen. Det viskades tidigare att lagkapten Per Svensson gått riktigt bra under veckans tävlande och att han är en het segerkandidat.


Oscar Milton inledde målskyttet i internmatchen.

Som avslutning i B-hallen kördes en internmatch på 2x20 minuter med 2 minuters paus emellan och där kopplade Lag Vit ett grepp genom att Oscar Milton gjorde 1-0 följt av Albin Lundin som ökade på till 2-0. Lag Röd kom dock tillbaka genom mål av Tony Mårtensson, Alexander Lunsjö och Teodor Nyström. Ledningen för Lag Röd höll i sig tills dess att Oscar Milton kvitterade till 3-3 och Fredrik Forsberg avslutade med 2 fullträffar vilket gjorde att Lag Vit stod som slutsegrare med 5-3. 


Oscar Milton och Oscar Pentler

Den som ville fick sedan åka skridskor på sen med spelarna och alla som ville fick även följa med in i A-lagets omklädningsrum och mingla med spelarna och ledarna samt passa på att ta autografer.

Lag Vit:

88 Arvid Ljung

71 Jacob Ragnarsson - 66 Måns Hermansson
13 Tobias Liljendahl - 33 Albin Lundin - 58 Fredrik Forsberg

47 Filip Andersson - 19 Ludvig Wallin (Vikarierande back)
17 Oscar Milton - 15 Victor Rollin-Carlsson - 27 Viktor Hertzberg

Lag Röd:

38 Oscar Fröberg

5 Per Svensson - 16 Teodor Nyström
18 Jacob Svensson - 9 Tony Mårtensson - 28 Lucas Sandström

53 Jesper Mångs - 82 Jonathan Léman
56 Alexander Lunsjö - 21 Oscar Pentler - 51 Erik Santesson

Samtliga bilder: Johnny Andersson

Teodor Nyström från J20-laget fick hoppa in i stället för Adam Thilander (Ljumskkänningar) under skillscompetition och internmatchen där han ju gjorde ett mål också.


Teodor Nyström


Adam Thilander


Arvid Ljung


Alexander Lunsjö


Albin Lundin och Oscar Fröberg


Thilander och Ljung 3x8


Tony Mårtensson


Tony Mårtensson


Jesper Mångs och Alexander Lunsjö


Milton och Rollin-Carlsson firar mål

Webbredaktionen Peter Tjern