Träningsmatch mot Väsby
Publicerad: 2020-08-30
Herr
I eftermiddag väntar en andra träningsmatch för vårat herrlag och det är Väsby som tar emot oss i Renew Arena som gamla Vilundahallen numer heter.

Minns du dusterna mot Väsby på 80-, 90- tal och början på 2000-talet? Det var ett av lagen som man absolut inte ville förlora mot – derby känslan var hög hos många på den tiden. När Almtuna tog steget upp i HockeyAllsvenskan säsongen 02/03 skildes lagens väg åt och sedan dess har lagen inte mötts i tävlingssammanhang. Nu möts man återigen även om det bara handlar om en träningsmatch precis som inför förra säsongen då ett reservbetonat Almtuna vann med uddamålet efter vissa besvär.

Väsby är i lite grann samma sits som Almtuna var den gångna säsongen med ett sent definitivt besked om att man får spela i Hockeyallsvenskan. Det innebär att man på kort tid fått möblera om lite i laget för att stärka lagets slagkraft. Man har bland annat plockat in Lundberg, Bouramman, Spångberg, Rommel, Bengtsson och Johan Lorraine sedan beskedet kom vilket är fina förstärkningar för dem.

Väsby har precis som Almtuna spelat en träningamatch. De mötte Södertälje på hemmaplan och föll med samma siffror som Almtuna föll med mot juniorkronorna - 2-4.

När det gäller Almtuna så är det tänkt att Hanses, Belov, Aronsson, Haag, Berglund och Liljendahl som vilade mot juniorkronorna kliver in i laget. Exakt hur laget formeras tas beslut om efter värmningen.

Matchen börjar 16:00

Gällande träningsmatcherna i Renew Arena:

Träningsmatcherna spelas för närvarande som stängda arrangemang utan publik och istället hänvisar vi till att sändningen kommer att sändas via Solidsport för 89:- - sidan hittar ni HÄR.

Webbredaktionen Peter Tjern