Grymt viktiga poäng mot Tingsryd
Publicerad: 2020-02-28
Almtuna åker ner till Tingsryd och bärgar 2 grymt viktiga poäng efter att man slagit hemmalaget på straffar. Starkt av laget som tappade ledningen i matchen i sista perioden att komma tillbaka och ändå ta med bonuspoängen hem.

Almtuna startar bra och 03:19 kan Granlund sätta 0-1 då han är framme och trycker in en retur i en grötig situation. Almtuna har bra energi och trycker sedan ner hemmalaget länge innan dom kan komma tillbaka lite. Skotten är 4-9 vid powerbreak.

Efter cirka 8 minuters spel kliver Eliasson fram och gör en bra räddning och nu är det hemmalaget som har ett bra tryck på Almtuna ett tag. 13:56 gör Mårtensson 0-2 efter ett bra jobb bakom mål av Åsell som vinner puck och passar in till en ren Mårtensson som slår in pucken bakom Ljunggren i hemmamålet. Lagen drar sedan på sig varsin utvisning som går i varandra men inget av lagen utnyttjar det hela. 17:19 kommer Almtuna i en omställning och Fakt som nyligen kommit in från utvisningsbåset kan ta hand om returen framför målet. Men Tingsryd svarar direkt med snyggt spel som ger Olsson öppet mål från nära håll och det är 1-3 efter 17:33. Almtuna har ytterligare bra läge för mål med minuten kvar innan hemmalaget drar på sig en utvisning efter 19:51. Skotten är 9-15

Gästerna inleder andra perioden med en man mer men hemmalaget håller undan enkelt. Almtuna har sedan två bra chanser från nära håll och Tingsryd ett fritt läge men avslutet utanför. När hemmalaget sedan får chansen med en man mer så har man ett skott i stolpen men inget mål kommer. Vid powerbreak är skotten 2-3

Hemmalaget får chansen att spela fem mot tre när drygt halva perioden är spelad och då kan till slut Claesson sätta 2-3 efter 31:58 med ett skott som sitter högt bakom Eliasson. Men Almtuna svarar på det när man får chansen med en man mer – Harlestam trampar in framför mål med pucken och sätter 2-4 efter 35:11. 38:33 drar Almtuna sedan på sig en ny utvisning men det står fortsatt 2-4 vid pausvilan och skotten är 8-8.

Tingsryd inleder tredje perioden med en man mer i 27 sekunder men Almtuna håller rent. Hemmalaget fortsätter att jaga reducering men drar på sig en utvisning. Då kommer 3-4 efter att Norberg i friläge kan sätta pucken bakom Eliasson. Almtuna drar sedan på sig en utvisning som man dock reder ut. Vid powerbreak är skotten 4-6.

Tiden tickar på och 57:03 kan Tingsryd kvittera till 4-4 genom Carlsson som skjuter från blå och en skymd Eliasson kan inget göra. Matchen går till förlängning. Skotten är 6-9.

I förlängningen så har båda lagen fina chanser men inget mål kommer och det får avgöras på straffar. Skotten är 4-4.

I straffläggningen så sätter först Karlström sin straff sedan han dragit Ljunggren. Tingsryd missar sin straff och Fakt kliver fram och skjuter in vår andra straff bakom Ljunggren. Svenningsson kan sedan lyfta in en backhand bakom Eliasson innan Harlestam sätter vår tredje straff med ett skott från nära håll. Det gör att Almtuna vinner matchen på straffar. Slutresultatet blir 4-5 och skotten är totalt 27-37.

Då Kristianstad vände underläge mot Vita Hästen till seger så är spänningen kvar kring det nedre strecket där Almtuna har 2 poängs försprång. Lagen möts i Gränbyhallen på onsdag så se till att ta er dit för att stötta killarna som ska kriga om poängen och en plats i HockeyAllsvenskan.

Stort grattis till 2 grymt viktiga poäng.
- Stort tack. Ruggigt starkt av killarna att hitta tillbaka efter matchen mot Timrå. Jag tycker att vi startar matchen jättebra. Har ett bra attackspel mot målet och får utdelning tidigt, kan spela vidare på det. Det är en okay andra period. Vi kanske tar för många utvisningar för att vi ska vara nöjda. Sedan blir det ett mentalt krig i tredje perioden men vi kämpar på och kan vinna på straffar till slut. Det är ruskigt starkt av killarna att komma upp med arbetsinsatsen och jobbet som dom gör idag allihopa, säger Martin Gudmundsson.

Riktigt starkt med tanke på att ni tappar ledningen i sista perioden.
-Ja det är en grym moral och karaktär i laget. Jag tycker vi spelar en jättebra hockey. Vi sitter en heldag i buss ner och plockar två poäng mot ett Tingsryd som har allt att spela för dom också. Vi uppträder på ett jäkla bra sätt ikväll.