J18 poäng mot AIK
Publicerad: 2020-01-16
J18-laget fick en poäng i hemmamatchen mot AIK efter sen reducering ikväll. AIK ledde matchen två gånger men Almtuna kvitterade två gånger i respektive periods slutminut. Förlängningen blev mållös och sedan var gästerna starkast på straffarna och fick med sig bonuspoängen hem.

Den första perioden bjuder inte på något mål trots att båda lagen har fått spela i powerplay - varav Almtuna i fem mot tre en kort stund. Skotten är 11-9.

AIK får börja andra perioden med 15 sekunders powerplay då en utvisning häger med från första perioden men inget mål kommer. AIK kan dock göra 0-1 efter 22:39 genom Elias Alenrot efter ett inspel framför mål där han kan stöta pucken i mål. Almtuna får chansen med en man mer efter 08:36 men AIK försvarar sig bra och reder ut underläget enkelt.

36:18 är det Almtuna som drar på sig en utvisning men även hemmalaget reder ut sitt underläge. Kvittering till 1-1 kommer psykologiskt viktigt för hemmalaget efter 39:15 genom Oliver Pentler som framför mål kan slå in pucken bakom Carl Malmqvist i gästernas mål efter ett inspel från bakom mål. Det är resultatet lagen har med sig in i periodpaus och skotten är 11-8.

Tredje perioden startar med ett mål för gästerna - 42:38 skjuter man utifrån och pucken styr i en båge upp över Oliver Håkansson och in till 1-2 av Hampus Larsson.

Perioden rullar på utan noteringar i protokollet men 57:34 får Almtuna chansen i powerplay och tar då timeout. Almtuna plockar också ut målvakten och spelar sex mot fyra. Man trycker på hårt och 59:18 kan Oliver Pentler från nära håll prickskjuta in pucken till 2-2 bakom gästernas tappert stridande målvakt. Det tar matchen till förlängning och skotten är 9-9.

Förlängningen spelas tre mot tre och båda lagen har sina lägen. AIK har kanske förlängningens hetaste chans efter drygt fyra minuter men Oliver Håkansson är med i sidleds förflyttningen. Det blir inga mål och avgörandet sker på straffar. Skotten är 4-2.

På straffar är det gästande AIK som är starkast ikväll då de sätter somliga av sina straffar medan bara Oliver Pentler kan sätta sin. AIKs Hampus Larsson är den som får Game winning goal på straffarna. AIK tar alltså med sig bonuspoängen hem till Stockholm. Skotten är totalt 35-29.