Grymt skön lagseger
Publicerad: 2022-01-21
2017-02-03 togs senaste trepoängaren i Mora - sju matcher senare kommer en ny seger i Smidjegrav Arena ikväll. En riktigt bra laginsats där Isak Johansson var stabil längst bak och Leksands bördige William Proos får avgöra med sitt 1-2 mål i tredje perioden.

En avvaktande start på matchen där lagen känner på varandra utan riktigt farliga lägen. Mora har sedan ett läge som är farligt men site man får inte träff på pucken spelet vänder och Golovkovs skapar ett fint läge där Andreas Ljungren är vaken och avvärjer. Spelet vänder fram och tillbaka och Mora skapar ett fint läge följt av ett friläge för Almtuna men inget mål kommer trots flera bra lägen för lagen.

Efter den lite trevande inledningen så öppnar spelet sig med flera chanser för lagen. Almtuna har en bra period där man trycker på och Mora drar på sig en utvisning 11:43 samtidigt blir det powerbreaks och skotten är 6-7.

Första halvan klarar hemmalaget av enkelt och sedan har man en spelvändning där Johansson får reflex-rädda. Ingett mål kommer i i utvisningen. Sedan är det Almtuna som drar på sig en utvisning och då kommer 1-0 14:29 genom Wernblom som avslutar med ett rappt skott från högersidan. Med cirka 04:30 kvar kommer hemmalaget i ny omställning och två mot ett läge men försvarande spelare läser passet och bryter.

Jacob Svensson ser till att det står 1-1 efter 17:46 när han tar pucken över nästan hela banan och förbi hemmalagets spelare för att avsluta bakom Andreas Ljunggren i hemmamålet - en härlig soloprestation. Dieter också ställningen efter första perioden där skotten är 10-11.

Almtuna drar på sig en utvisning efter 21:53 i andra perioden men reder ut den enkelt. 24:36 är det Moras tur att dra på sig en utvisning . Hemmalaget har en farlig omställning i underläget där Johansson får avvärja och resten av boxplayet reder man ut ganska enkelt. Ny utvisning för Almtuna 28:14 men inget mål här heller. Vid powerbreak 30:56 är skotten 8-1.

Det är sedan fortsatt hemmalaget som för det mesta av spelet även om avsluten är få på mål.Almtuna får mest försvara sitt mål och gör det bra. Mora drar på sig en utvisning efter 37:19 och man har ett bra avsluts läge direkt påverkningen men resten av tiden reder hemmalaget ut på ett bra sätt. Perioden blir mållös och skotten är 12-2.

Tredje perioden inleds med en del felpass från båda lagen. Hemmalaget är dom som har mest puck sedan och kommer till avslut på mål flest anger. Knappt fem mister spelade av perioden så är Almtuna uppe och testar Andreas Ljunggren i hemmakassen ett par gånger.

Proos får sedan friläge efter 45:38 och kan sätta 1-2. Man kommer två mot en efter slarv av hemmalaget där Golovkovs sedan passar till Proos. Almtuna har sedan att läge följts v läge för Mora i misstänkt offside-läge. Almtuna drar sedan på sig en utvisning efter 48:39 men reder ut underläget. Vid powerbreak efter drygt 51 minuter så är skotten 7-5.

Tiden rullar sedan på och hemmalaget jagar efter en kvittering samtidigt som Almtuna mer och mer spelar på resultatet ju längre tiden går. Almtuna drar på sig en utvisning efter 58:02 och Mora tar timeout samt plockar ut sin målvakt för spel sex mot fyra - man har en bra chans i slutsekunderna men Almtuna håller undan och vinner matchen. Skotten i perioden är 11-5 och totalt 33-18.

Nu är det spelledigt i en vecka innan vi tar emot Martin Gudmundsson, William Wiå, Lucas Sandström, Tobias Åhström och Sebastian Benkers Västervik hemma i Upplands Bilforum Arena.

Stort grattis till en grymt skön seger.
- Tack, Ja exakt jag är jättenöjd över kämpa-insatsen idag. Laget ställer höga krav på varandra där ute och man njuter i båset när det är så här, säger Mattias Zackrisson.

Defensiven fungerade riktigt bra idag jämfört med senast.
_- Ja så är det ju. Släpper man ett mål och vinner en ishockeymatch, det är inte många gånger man går därifrån utan vinst så att det ger oss ett väldigt enkelt sätt att vinna en hockeymatch. Det var skönt.

En match I coachernas tecken men kanske inte lika mycket i publikens smak när det blir få mål även om det är spännande rakt igenom matchen?
- Samtidigt så från sidan så får man se två lag som jobbar jäkligt hårt. Ett puckskickligt Mora och jag tycker att vi bjuder upp till kamp. Hade vi haft ett bättre powerplay ikväll så hade vi kunnat få smälla dit lite fler puckar ikväll. Jag tycker ändå att det är en jäkligt bra hockeymatch.

Highlights Publiceras 2022-01-22 07:00