Andra segern bärgad
Publicerad: 2020-10-07
Det blev en ny skön seger då Södertälje slogs tillbaka ikväll och laget kunde vända hem med en 4-2-seger i bagaget. Två mål i spel sex mot fem och ett i powerplay samt disciplinerat klokt spel av hela laget var segervapnet.

Det blir tidigt en avvaktande utvisning för hemmalaget och i spel sex mot fem kommer 0-1 efter 01:44 genom Johansson. Det är snyggt spel där pucken går som på ett snöre ner till Åsell bakom förlängda mållinjen och han direktpassar till Johansson framför mål som i sin tur direktskjuter in pucken. Hemmalaget får sen en chans med en man mer men det reder Almtuna ut.

1-1 kommer dock efter 11:36 genom Heikkinen som lite för enkelt får trampa in i slottet och prickskjuta in pucken högt till vänster. Lagen har sedan varsin chans i numerärt överläge men inga mål kommer. Det är hemmalaget som skapat flest chanser och man vinner också skotten med 12-4.

Den andra perioden blir förskjuten länge sedan båda ismaskinerna gått sönder. När spelet väl kom igång var det spelsugna spelare och hemmalaget tilldöms straff redan 20:42. Men Heikkinens lyft efter dragning träffar inte mål. Sedan har Södertälje ett par bra lägen följt av Almtuna som också skapar lägen i en händelserik inledning.

Det lugnar ner sig lite sedan men 29:04 kan Carenfelt sätta sitt första mål i Hockeyallsvenskan och Almtuna då han till höger om målet snurrar runt och skjuter in pucken under armen vid första stolpen och det är 1-2. Gästerna har sedan bra energi men så får hemmalaget chansen i powerplay - inget mål kommer dock här. Almtuna ser ut att gå till paus med en ledning men 39:02 kommer 2-2 genom Vejdemo. Snyggt spel där passet kommer från bakom förlängda mållinjen när man är på väg att gå runt kassen och Vejdemo direktskjuter in 2-2 högt till vänster. Skotten i perioden är 12-14.

Det är mycket kamp i tredje periodens inledning. Två lag som vill ta greppet om matchen. 47:48 bir det en dubbelutvisning följt av en ny utvisning för hemmalaget 48:56. I spel fyra mot tre så skapar Almtuna lägen och har en puck i stolpen innan Norbäck kliver fram och sätter 2-3 efter 49:52. Han tar några skär fram på vänstersidan och prickskjuter in pucken intill vänster stolpe.

Hemmalaget drar på sig en onödig utvisning 50:07 men inget mål kommer denna gång trots bra lägen för Almtuna. 56:50 kommer powerbreaket och Södertälje tar ut målvakten i samband med det. Det slutar med att Johansson kan sätta sitt andra mål i matchen, denna gång i tom bur, efter att man vunnit puck i egen zon och lyft upp i mittzon varifrån puckens sätts i målet. Resten av matchen spelas av och 2-4 blir slutresultatet. Skotten är 9-7 och totalt 33-25.

Noterbart är att två mål kommer i spel sex mot fem och ett i powerplay där man verkar ha hittat formeln för mål så här långt.