J18-laget vände och vann
Publicerad: 2021-10-17
Hemmalaget tog snabbt en 2-0 ledning men sedan var det våra J18-killar som stod för resten i målprotokollet. När matchen var över så lös 2-5 på resultattavlan.

Lidingö gör två snabba mål i inledningen av matchen. 03:29 är det Ludwig Elo som hittar nätet bakom Viktor Thures i Almtunas mål. Det tar sedan bara 15 sekunder så får Thures vittja sin kasse igen - denna gång har Matej Pribyl överlistat honom och det är 2-0 efter 03:44.

Leo Krantz kan sedan reducera till 2-1 efter 09:01 och det är också vad lagen har med sig in i periodpaus. Skotten är 9-6.

I Andra perioden håller sig Leo Krantz framme igen och kvitterar till 2-2 efter 26:39. Lidingö drar på sig en utvisning som man reder ut men sex sekunder senare - 29.30 - så kan William Falkenhäll se till att matchen är vänd med sitt 2-3 mål där Leo Krantz står för passningen. Almtuna reder ut ett numerärt underläge och lagen får därmed 2-3 med sig in i periodpausen. Skotten är 8-8.

I tredje perioden drar Almtuna på sig en tidig ut visning som man reder ut. Även Lidingö drar på sig en utvisning sedan som blir resultatlös då gästerna inte kan ta tillvara på överläget. Ludwig Andersson ser dock till att Almtuna utökar sin ledning med sitt 2-4 mål efter 51:28.

Gästerna får sedan också chansen i fem minuters powerplay sedan Lidingö drar på sig ett matchstraff. Men hemmalaget lyckas hålla tätt bakåt under hela underläget. I ett försöka att komma närmare i målprotokollet tar sedan Lidingö ut målvakten och då kan Charlie Kronnäs fastställa slutresultatet 2-5 i det tomma målet. Skotten är 9-8 och totalt 26-22.

- Vi är inte riktigt på tårna i början av matchen idag. Men gruppen går ihop och peppar varandra och alla steppar upp och levererar! Det är en riktig lagvinst idag, säger André Kallenberg.