Äntligen en seger igen
Publicerad: 2021-02-03
Efter sju raka förluster så fick hela laget jubla för tre sköna och viktiga poäng. Kristianstad besegrat hemma i Upplands Bilforum Arena med 4-1 ikväll.

Det är Almtuna som tar tag i spelet från start och 1-0 kommer också 04.15. Det är Berglund som öppnar målskyttet för kvällen efter att han fått pass över centrallinjen från höger till vänster och kan sätta pucken bakom Clang. Hemmalaget fortsätter ha ganska god kontroll på spelet. 10:08 drar Almtuna på sig en ut utvisning och det blir powerbreaks samtidigt. Skotten är här 3-1.

Kristianstads Molldén slår då till med sitt patenterade skott från höger tekningscirkel och det är kvitterat till 1-1 11:12. Almtuna drar på sig en ny utvisning 14:37 men den här gånger reder man ut underläget. Mellberg kommer sedan fri med Clang men träffar stolpen. 2-1 kommer istället efter 17:21 då Hasa skjuter från blå och Mellberg styr in pucken från slottet. Det är också ställningen lagen har med sig in i pausvilan. Skotten är 8-6.

Almtuna kan öka på sin ledning till 3-1 efter 23:10 när Wiå håller sig framme och trycker in en retur från nära håll efter ett avslut av Belov. Haag kommer i friläge men får inte chans att avsluta och det blir straff 24:44. Norbäck lägger straffen men Clang i gästernas mål avvärjer försöket. Lagen har varsitt powerplay utan att kunna utnyttja dem. Det känns som att Almtuna är laget som har greppet om spelet så här lång. Skotten är 13-8.

I den tredje perioden så jagar gästerna Kristianstad för att få till en reducering och kvittering samtidigt som Almtuna ju längre perioden går spelar på resultatet. Hemmalaget reder ut ett numerärt underläges man drar på sig efter 45:43. Att det är Kristianstad som är mest angelägna att anfalla syns på skotten som är 0-8 vid powerbreak efter 51:10.

Gästerna satsar allt på ett kort på slutet och plockar ut Clang ur målet för att spela sex mot fem. Men då kan istället Berglund stänga matchen och målskyttet med sitt andra mål för kvällen då han 58:49 gör 4-1 i det övergivna målet. Det är hemmalaget enda skott på mål i den sista perioden. I samband med målet så drar Almtuna på sig en två minuters utvisning och Kristianstad en fem minuters utvisning. Skotten i perioden är 1-10 och totalt 22-24.

Det var en mycket efterlängtad seger för laget efter en lång räcka med förluster. Hela laget gör det bra ikväll och man spelar för varandra. Det känns som att man har en ganska bra kontroll på matchen i det stora hela och tar en välförtjänt trepoängare.