Nollade hemma
Publicerad: 2021-01-29
Mora gick segrande ur kvällens kamp efter att ha nollat Almtuna. Hemmalaget är lite bättre i första perioden men gästerna är effektivare och får ledningen. En ledning som man sedan inte släpper i en målsnål match där helt avgörande 0-3 kommer i tom bur på slutet.

Matchinledningen saknar riktigt heta målchanser och det känns som lagen känner på varandra. Det är tidigare Almtuna-spelaren och passningsgeniet Ljunggren som öppnar målskyttet i matchen sedan. Han skrinnar ner i anfallszon från blå och skjuter från vänster tekningscirkel - pucken sitter i bortre krysset bakom Hanses i hemmakassen och det är 0-1 efter 07:52. Gästerna drar på sig en utvisning efter 08:23 som man reder ut. Vid powerbreak 11:15 är skotten 4-2. Med 6 sekunder kvar drar Mora på sig en utvisning till. Det är Almtuna som har mest puck och skapar flest heta chanser och lägen i perioden men ställningen är 0-1 i paus. Skotten är 9-4.

Almtuna inleder andra perioden i powerplay men reder ut det även denna gång. Sedan fortsätter spelet utan att lagen skapar särskilt mycket heta lägen. Gästerna har några lägen när vi närmar oss mitten av perioden men inget mål kommer. Vid powerbreak 32:11 är skotten 2-4.

Ju längre perioden lider så tar Mora över spelet och är de som skapar det som skapas. Almtuna sticker sedan upp och det ger en utvisning för Mora 37:10. Här har Almtuna ett bra tryck och skapar fina lägen utan att få till något mål. Med cirka 20 sekunder kvar frispelas Haag framför mål av Berglund men Ward i gästernas mål är med på noterna. Det är fortsatt 0-1 i matchen och skotten är 7-8 – det var 2-8 när hemmalaget fick powerplay i slutet. Moras period sett tillhelheten men Almtuna kom igen via powerplay-spelet i slutet.

Almtuna försöker i inledningen av tredje perioden och kommer fram lite. Men sedan är det Mora som kommer igen och tar tag i spelet. 0-2 kommer också 49:12 genom Wernblom. Gästerna kommer två mot en i en spelvändning – Stål-Lyrenäs för pucken till vänster och passar över till höger där Wernblom som sätter pucken intill bortre stolpen bakom Hanses. Vid powerbreak 51:09 är skotten 2-8.

Nu måste hemmalaget gå för det och man kommer igen och skapar lite tryck och avslut samtidigt som Mora naturligtvis spelar mer och mer på resultatet. Tiden rullar sedan på och det känns som att Mora har bra kontroll på matchen. Almtuna har svårt att skapa riktigt heta chanser. 57:25 plockas Hanses ut ur Almtunas mål i ett försök att krypa närmare från hemmalagets sida. Det slutar dock med att Moras Nörstebö sätter 0-3 i tom kasse från egen zon 57:42. Hemmalaget drar sedan på sig en utvisning 58:14 men matchen slutar 0-3 och skotten är6-10 och totalt 22-22.

- Vi gör en bra första period. Vi skapar tillräckligt många chanser för att ha en ledning. Vi tar tyvärr inte betalt och det blir lite frustration. Mora är effektivare än vad vi är. I andra får dom energi och momentum. Vi tappar energi på grund av att vi är i underläge. I tredje blir det ett ställningskrig. Vi skapar många anfall men dom tightar till det framför eget mål och har ganska bra kontroll och gör det bra. Det är bara att gratulera, säger Serhan Cicek som trots motgångarna just nu inte känner någon stress.