Klar seger för damerna
Publicerad: 2021-10-10
Dam
Jill Moffatt får hålla sin första nolla ikväll när Kallhäll besegras. Det blev en klar seger efter en mållös första period. Andra segern för damerna kommer via tennissifforna 6-0.

Våra damer äger mycket av spelet mot Kallhäll i första perioden. Man har två powerplay men varken under dessa eller perioden i övrigt lyckas man överlista Linnea Dynesius i gästernas mål. Det är också en kollision ute på isen där en skärskada av skridsko drabbar Rebecka Pihl som måste sys på Akademiska sjukhuset. Skotten är 18-4.

Det blir till slut Josefine Pagander som bryter måltorkan i matchen med sitt 1-0 efter 22:19 i andra perioden. Nu lossnar det för våra tjejer då vi får se Amanda Qvarfordt sätta 2-0 efter 28:25. Ida Mattsson ser till att laget har en 3-0 ledning efter 32:47. Elina Ingemarsson kan 37:11 sätta dit en 4-0 puck bakom gästernas målvakt och det blir också periodresultatet. Almtuna har ett powerplay med knappa minuten kvar som följer med in i tredje perioden. Skotten är 16-7.

I den tredje perioden Kan Tilda Pettersson öka på ledningen till 5-0 efter 45:37. När Kallhäll drar på sig en utvisning igen så gör Tilda Pettersson sitt andra mål för säsongen och fastställer slutresultatet 6-0 efter 47:45. Almtuna drar visserligen på sig en utvisning men Jill Moffat får hålla nollan ikväll. Skotten är 14-6 och totalt 48-17.

Vi uppdatera senare med bilder från Johnny Andersson.