J18: En poäng och klara för Allsvenskan
Publicerad: 2018-12-02
Det var i princip klart redan men ikväll säkrades den Allsvenska platsen definitivt när man fick en poäng hemma mot Nacka.

Matchen inleds med två tidiga utvisningar tätt inpå varandra - en för vardera lag. Målnollan i matchen spräcks dock först efter 09:49. Det är Nackas Christopher Rezene Hjalmarsson som sätter dit 0-1. Det blir också resultatet efter första perioden där skotten är 10-11.

-Vi startar matchen bra och har långa anfall och får bra snurr på Nacka långa stunder. Tyvärr får vi ett olyckligt baklängesmål och ligger under inför andra perioden, säger Serhan Cicek.

I mittenakten så har Almtuna två powerplay men det blir inga mål och skotten är 10-6.

-I mittenperioden är Nacka mycket bättre än oss. Vi blir ängsliga och passiva i spelet, säger Serhan Cicek.

Almtuna kvitterar till 1-1 redan efter 40:33 i tredje perioden genom Oscar Sarhus. Man har även ett powerplay som dock nacka reder ut och det är oavgjort efter ordinarie tid. Skotten är 11-7.

-I tredje perioden tar vi åter igen kommandot och spelar ut igen. Vi skapar fem, sex riktigt heta chanser men lyckas dock bara förvalta en av dom, säger Serhan Cicek.

I förlängningen blir sedan Nackas Leo Martiniussen matchhjälte när han efter 63:13 sätter 1-2. Skotten är 0-2 och totalt 31-26. Resultatet innebär att Almtuna nu definitivt har säkrat spel i Allsvenskan.

-Vi förlorar tyvärr i sudden men vi säkrar den Allsvenska platsen med två omgångar kvar och det är skönt, avslutar Serhan Cicek.