Kvällens segervapen: J20-lagets powerplay
Publicerad: 2021-10-18
J20-laget tog emot Göta/Traneberg hemma i Upplands Bilforum Arena ikväll och inkasserade en ny viktoria. Segervapnet i kvällens match stavas sylvasst powerplay. Oliver Pentler angav tonen med sitt inledande hattrick i matchen.

Göta/Traneberg drar på sig en utvisning efter 04:23 och det tar inte många sekunder innan Almtuna kan sätta 1-0 bakom Felix Kersten i gästernas mål - 04:44 kan nämligen Oliver Pentler utnyttja överläget och se till att hemmalaget tar ledningen.

Oliver Pentler ser även till att hemmalaget efter 07:59 har en 2-0 ledning. Innan perioden är över har gästerna fått chansen med en man mer tan att kunna ta tillvara på chansen och lagen har 2-0 med sig in i periodvilan. Skoten är 11-10.

I andra perioden drar Göta/Traneberg på sig en tidig utvisning och då fullbordar Oliver Pentler ett hattrick när han sätter 3-0 för hemmalaget efter 21:35. Gästerna drar sedan på sig två utvisningar som går i varandra och i spel fem mot re så kan Dennis Björkman öka på till 4-0 för Almtuna efter 25:55.

Göta Traneberg får sin andra chans med en man mer spelad sedan men inte heller denna gång kan man överlista Oscar Leijon i hemmamålet. William Proos däremot kan sedan öka på till 5-0 efter 37:37 i ett nytt powerplay för Almtuna. Det är också vad lagen tar med sig in i periodvilan. Skotten är 13-6.

Ny tidig utvisning på gästerna tidigt i tredje perioden men den reder man ut. 42:42 får sedan Oscar Leijon kapitulera när Nils Lindberg reducerar till 5-1. Ludwig Rönnelöw ser sedan till att femmåls-ledningen återställs när han sätter 6-1 efter 49:19. Almtuna drar på sig en tredje utvisning efter 49:56 men man fredar det egna målet även denna gång i numerära underläget. Tiden tickar sedan på utan att mer mål faller. Skotten är 13-7 och totalt 37-23.

Segern innebär att J20-laget fortsatt toppar serien som enda obeszegrade laget då man endast tappat en poäng så här långt.

- En bättre match från vår sida. Spelglädje är viktigt och det hade vi ikväll. Uppenbart att vårt powerplay var en nyckel idag, men det är en stor del av spelet och i den spelformen är vi vassa, säger Jimmy Anderström.