Josefine Pagander klar

10 september 2021 17:58
Dam

Hon skulle satsa på sin civila karriär och lägga ishockeyn åt sidan men nu är det klart att hon kan kombinera jobbet och ishockeyn.


Forwarden Josefine Pagander 23 år med Munkedahls BK som moderklubb är klar för spel i vårt damlag den kommande säsongen. Josefine kom från Göteborgs HC till Almtuna säsongen 19/20. Pagander har även rönt stora framgångar som bagare/konditor och det var tänkt att hon skulle lägga ishockeyn åt sidan för att kunna satsa på konditorlandslaget och European pastry cup 2022.

Som hockeyspelare är Josefine en ”powerforward” med mycket energi. Hennes hårda arbete på isen bidrar i mängder till laget.

-Vi är jätteglada över att vi har kunnat hitta lösning som medför att Josefine kan vara en del av laget trots en parallell satsning mot EM i landslaget i annan ”gren”. Vi har anpassat avtalet och möjligort att hon kan sköta fysen med egen PT på tider som passar henne, vilket vi sedan tidigare vet fungerar med Josefine, säger sportchef Janne Wickström.

Trots ett stundande EM med konditorilandslaget har du nu skrivit på med Almtuna, hur känns det?
-Det känns helt fantastiskt. Jag trodde inte jag skulle få möjligheten att spela hockey den här säsongen då mitt största fokus ligger på EM och dygnets timmar inte räcker till allt jag vill hinna med. Men tack vare stor förståelse för min situation och bra dialog med klubben under sommaren så har vi nu hittat en lösning och ett specialkontrakt som gör det möjligt för mig att skriva på. Jag är otroligt tacksam för att klubben och en personlig sponsring från NFT AB gjort detta möjligt.

Vad är ditt mål med säsongen? -Mitt mål för säsongen ser väldigt annorlunda ut från förra säsongen. Då hade jag väldigt höga mål för min egna utveckling och prestation men i år har jag fått sänka kraven på mig själv och istället se ishallen som något jag kan komma till för att ha kul och bryta av bakningen. Så mitt fokus i år kommer vara på vad jag kan bidra med till laget och lagkamraterna på och utanför isen.

Vad tror du om säsongen? -Jag tror det kommer bli en riktigt rolig säsong. Det har tillkommit många nya spelare vilket är väldigt roligt och hela organisationen känns som att det har steppats upp så ska bli otroligt spännande att se utvecklingen av årets lag, känner mig förväntansfull!