Hemma
Almtuna
AIS
Borta
MoDo
MoDo

Den satt skönt

29 oktober 2018 22:54
Herr

Efter en svit på fyra raka förluster kunde Almtuna ikväll bryta trenden då man besegrar serietrean Modo hemma med 2-0. En riktigt fin arbetsinsats från hela laget grundlade segern ikväll.


I den första perioden faller inga mål trots att gästerna har två och hemmalaget ett powerplay. Gästerna är det lite bättre laget i perioden kanske delvis beroende på att man får de två inledande numerära överlägena och på så sätt skaffar sig ett grepp om perioden. Skotten är 6-13.

I den andra perioden kommer Almtuna ut på ett bättre sätt och tar över mycket av tillställningen. Men vi får inte se några mål här heller trots två powerplay i var för lagen. Almtuna är de som skapar mest i perioden men Modo har några bra chanser i slutet av perioden i sitt powerplay. Skotten är 20-4.

I den tredje perioden står det och väger. 46:20 kan Fredrik Forsberg ge Almtuna ledningen med 1-0. En omställning och han frispelas av Milton. Ensam med Dackell i Modos mål sätter han säkert pucken i mål. Almtuna sätter sig i förarsätet i matchen och 51:04 kan sedan Liljendahl sätta 2-0 som också blir slutresultatet. Han kommer precis som Forsberg fri med Dackell framspelad av Pentler. Lagen har sedan var sin utvisning utan att få utdelning. Skotten är 4-6 och totalt 30-23.

Det är tredje gången som Ljung håller nollan denna säsong och han får mycket bra hjälp av sina medspelare ikväll. Hela laget gör ett riktigt bra jobb och det ger också utdelning ikväll när den dystra förlustsviten bröts.

Martin Gudmundsson efter matchen

Arvid Ljung Efter matchen

Fredrik Forsberg efter matchen

Highlights