Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Södertälje
SSK

Straffseger mot Södertälje

4 november 2018 22:31
Herr

I en jämn match kunde Almtuna ikväll kvittera ut en seger sedan Alexander Bjurström avgjort matchen på straffar.


I den första perioden kunde Lucas Sandström ge Almtuna ledningen tidigt. Jacob Svensson lägger från höger sida en backhand mot Sahlin - returen går ut till vänster där Sandström kan slå in pucken i målet och det är 1-0 efter 02:59. Almtuna har två powerplay och Södertälje ett men några fler mål kommer inte i perioden. Skotten är 11-4 vilket ger en bra bild av perioden då den går till hemmalaget. Gästerna har stundtals puck men tillåts inte komma in i slottet och skapa de där farliga avsluten.

I den andra perioden har lagen tre utvisningar i var men inget av lagen lyckas göra mål i respektive powerplay. Istället är det Södertälje som kan kvittera till 1-1 genom Mayer efter 35:27. Det är snyggt spel Där Dyk kan spela fram Mayer som ren kan slå in pucken bakom Ljung som nästan är där ändå och räddar i sidledsförflyrtingen. Det blir periodens enda mål trots att chanser inte saknas för lagen. Skotten är 6-15 och det är gästerna som är lite bättre här.

Den tredje perioden blir mållös och Almtuna vinner skotten skotten med 11-5. Det är en period som går till hemmalaget då det är något fler riktigt heta chanser för dom.

I förlängningen får Almtuna försvara sig då man får en utvisning med drygt två minuter spelade och en till med nio sekunder kvar. Södertälje kan dock inte avgöra och skotten är 0-3.

Matchen går till straffar och efter att Meyer, Santesson och Blomstrand inte kunnat överlista målvakterna så kliver Alexander Bjurström in och sätter sin straff bakom Sahlin. Almtuna vinner alltså matchen med 2-1 efter straffar.

Martin Gudmundsson efter matchen

Arvid Ljung efter matchen