Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Leksand
LIF

Almtuna hade läst läxan

18 november 2018 23:20
Herr

Almtuna vann efter straffar mot Leksand idag - 3-2 blev slutresultatet sedan Ljung och Hertzberg sett till att straffarna gick vår väg. En strong insats och man hade verkligen läst läxan sedan förra mötet.


I inledningen av matchen känd det som att lagen känner på varandra och det är inte så många lägen för något lag. Men hemmalaget kommer igen och känns som det hetare laget i perioden. Det är dock gästerna som tar ledningen i matchen då Valkvae-Olsen kan sätta 0-1 efter 16:16. I en spelvändning får han pass från vänster över centrallinjen och vid den bortre stolpen kan Valkvae-Olsen sätta pucken högt bakom Ljung - ett läge man inte får ge en skarpskytt som Valkvae-Olsen även om Ljung möjligen hade kunnat ta den pucken. Skotten i perioden är 10-4 vilket också visar att hemmalaget gör en bra period trots underläget.

I mittenanakten så får Almtuna en kanonstart då Sandström kvitterar till 1-1 redan efter 20:48. Han kan slå in andra returen framför Arntzen i gästernas mål. Leksand svarar dock efter 24:04 med ett mål i powerplay av Valkvae-Olsen. Han prickar även in denna högt bakom Ljung från sin position till vänster. Leksand har sedan en puck som rensas bort på mållinjen av Almtuna. Almtuna får sedan fansen i numerärt överläge men gästerna reder ut det. Kvitteringen till 2-2 kommer istället strax efter powerbreaket. Det är Johansson som sätter sin första puck i Almtunas dress. Han sätter från blå i liten pucken högt bakom Arntzen. Fler mål faller inte även om chanser fanns. Skotten är 12-9.

Den tredje perioden bjuder inte på några mål. Leksand försöker men Almtuna stänger ner dem bra och går fram när läget finns. I slutet får Leksand chansen med en man mer men Almtuna reder ut det på ett uppoffrande och bra sätt. Skotten är 5-8.

I förlängningen går Almtuna verkligen för ett avgörande men inget av lagen lyckas göra mål här heller. Skotten är 3-1.

Det hela avgörs på straffar och där sätter Ollas och hage sina straffar i andra omgången. Övriga straffar nekar de båda målvakterna motståndarna fram tills dess att det är Hertzbergs tur på den tolfte straffen. Han skjuter ett distinkt skott högt bakom Arntzen och Almtuna tar hem bonuspoängen. Skotten blir därmed 31-22 totalt och det är en rättvis seger sett till hur matchen spelas.


Martin Gudmundsson efter Leksand


Oscar Milton efter Leksand


Highlights


Målen med närbildskamera