Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Vita Hästen
VIT

Vita Hästen nollades och segern satt gott

5 december 2018 23:15
Herr

Ikväll var det bottenmöte mot Vita Hästen och det var två lag som verkligen suktade efter en seger ute på isen. Almtuna var matchen igenom det bättre laget och vann till slut med 2-0. Därmed tog man sin första trepoängare på länge och man tog också klivet upp över det negativa kvalstrecket igen.


Vi får inte se några mål i den första perioden. Almtuna reder ut knappt fyra minuter i numerärt underläge som går i varandra i mitten av perioden. Båda lagen har sina lägen men de båda målvakterna är vakna. Skotten är 12-7 och perioden går i hemmalagets tecken.

Eriksson visar att han är matchklar om det var någon som tvivlade när han i början på andra perioden gör en fin sidleds förflyttning och nekar gästerna ett mål. När Almtuna i andra perioden får chansen i powerplay så har man pucken mycket i anfallszon men det går lite långsamt och man hittar inte skottluckorna tills dess att Hertzberg ca 1:30 in i överläget får skottläge från höger tekningscirkel och sätter pucken via ramen och in bakom Hellgren. Det har gått 25.45 när 1-0 kommer. Efter det målet får Almtuna momentum och det är närmare 2-0 än 1-1. Det osade dock hett framför Eriksson för gästerna med ca 2 minuter kvar av perioden men avslutet kommer sedan utanför. Med 46 sekunder kvar av perioden får Almtuna ett andra powerplay och då sitter 2-0 genom Hage. Man vinner tekningen och skott kommer från blå av Rotbakken och Hage kan framför mål slå in returen i öppet mål - det tog fyra sekunder i överläget att göra mål. Skotten är 16-6 och även denna period är hemmalagets.

I den tredje perioden så bevakar Almtuna ganska effektivt sin ledning och skotten på mål är 4-3 vid powerbreak efter 13:22. Almtuna stänger ner det hela på ett bra sätt och tråkar ut gästerna så att säga. Vita Hästen tar ut målvakten på slutet och spelar sex mot fem men det är Almtuna som är närmare 3-0 i öppet mål än reducering. Matchen slutar rättvist 2-0 och skotten är 5-5 - totalt 33-19.

Eriksson i målet var bra - de få gånger han väl behövde kliva fram så gjorde han det - och verkade sprida ett lugn kring sig ute på isen. Men det här var verkligen en lagseger för hela laget jobbade och slet för varandra och när man i tredje perioden bevakade sin ledning kändes det väldigt säkert. Två powerplay och två mål - effektivt. Efter kvällens omgång tog man klivet upp över negativa kvalstrecket och skaffade sig andrum. Kan man bibehålla arbetsinsatsen från denna - och till viss del Modo matchen - så kan mer segrar rulla in på kontot.

Martin Gudmundsson efter matchen

Alexander Bjurström efter matchen

Highlights