Hemma
Leksand
LIF
Borta
Almtuna
AIS

Två snabba fällde Almtuna

26 december 2018 22:45
Herr

Leksand gör två snabba mål i andra perioden och och ineffektivt powerplay - det blir till slut matchavgörande då Almtuna är nära men inte riktigt kommer ikapp. Det slutar med en hemmaseger med 3-2 till slut. Men en otäck skada på Leksands Tobias Forsberg överskuggar allt. Vi hoppas verkligen det går bra för Tobias.


Det är aldrig lätt att möta ett lag som precis bytt tränare. Laget brukar då komma ut fyllda med energi och vill visa sig för sin nya tränare. Det har heller aldrig varit lätt för Almtuna att möta Leksand i deras hemmaborg. Ikväll klev Leksand ut och körde på ordentligt från start. Man får också tidigt ledningen då Gunnarsson efter 03:16 kan sätta 1-0. Han tar pucken i mittzon efter slarvigt spel av Almtuna och kliver in i anfallszon och kan fri med Ljung sätta pucken högt. Det är hemmalaget som är piggast och hungrigast - skapar mest - men Almtuna jobbar sig tillbaka och 16:52 kan Jacob Svensson kvittera till 1-1. Sandström rundar kassen och passar in i slottet till Jacob Svensson som skjuter in pucken bakom Arntzen. hemmalagets målvakt får också göra en bra räddning efter 17:27 då Fredrik Forsberg har ett bra läge framför mål. Mer mål kommer dock inte i perioden som går i hemmalagets favör och skotten är 13-8.

Mittenperioden ser länge ut att bli mållös men i powerplay kan så Leksands Anton Karlsson sätta 2-1 efter 36:34. Det är ett skott utifrån där han kan lägga in returen framför målet. Det tar sedan bara 24 sekunder innan man utökar också. Det är Immo som kan kan slå in 3-1 efter 36:58 från nära håll. Två snabba mål i slutdelen av perioden som är tunga för Almtuna att få emot sig.

När så Almtuna har sitt andra powerplay i perioden bryts spelet efter 39:03 av något som överskuggar allt annat i matchen. Det är Tobias Forsberg som efter att ha fått ikull Jacob Svensson med sin klubba far rätt in i sargen med huvudet och blir liggandes länge på isen. Det blir en lång periodpaus då man måste ta hand om Tobias Forsberg och få ut honom på bår så småningom innan man kan spola isen och köra den kvarvarande tiden innan man sedan startar tredje perioden. Vi får verkligen hoppas att det går bra för Tobias Forsberg - uppgifter säger att han har flugits till sjukhus med helikopter. Skotten i andra perioden är 17-8.

I tredje perioden gör Almtuna ett ärligt försök att komma ikapp. Man får också två powerplay tidigt i perioden utan att få utdelning. Sedan är det Almtunas tur att reda ut ett boxplay. När det gått 50:01 kan så nyss utvisade Sandström reducera till 3-2. Man kommer i ett två mot två läge och Sandström tar in pucken i anfallszon och viker in från höger in i slottet där han skjuter in pucken bakom Arntzen.

Leksand drar på sig två utvisningar till utan att Almtuna kan utnyttja det. Hertzberg har med cirka fem minuter kvar öppet mål sedan han lurat Arntzen men från den lite snäva vinkeln så slår han pucken bakom Arntzen utmed mållinjen och Sandström är inte långt ifrån att rädda upp det men når inte riktigt fram med sin klubba. På slutet plockar Almtuna ut Ljung i ett sista försök och har något bra läge - Leksand har även de chans att avgöra i tom kasse men det blir inga fler mål i matchen. Skotten i den tredje perioden är 6-7 och totalt 36-23.

Linus Rotbakken var med i laguppställningen men kunde inte spela pga problem med ryggen och Tobias Hage fick utgå efter en tackling i matchen - där är det oklart hur allvarligt det är med honom.


Det var ju nära men ändå inte
-Ja, vi gav det chansen i den tredje tycker vi. Vi gör vår klart bästa period i matchen där och har några feta lägen med Hertzberg och Rolle i slottet. Men idag ville det sig inte riktigt, säger Martin Gudmundsson

Ni hade det lite svårt i powerplay.
-Där behöver vi skapa större tryck och framför allt lite mer puckar mot kassen. Vi behöver utnyttja nått powerplay på bortaplan för att få med oss poäng. Helst vill vi ju ha en puck med oss där ikväll så att vi kan rida på det, säger Martin Gudmundsson.

Det är inte orättvist att Leksand vinner men det hade lika gärna tippat över till er i slutet.
-Nej, över 60 mindre är väl Leksand lite mer desperata - framför allt runt kassen, säger Martin Gudmundsson.

Det är ändå en riktigt bra arbetsinsats av laget och det finns mycket bra att ta med sig från matchen.
-Oj, ja det är en jättebra arbetsinsats på det sättet. Alla kämpar och sliter och vi går verkligen för det i tredje. Vi skapar tillräckligt för att kvittera men det ville sig inte idag, avslutar Martin Gudmundsson.

Highlights