Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Karlskoga
BIK

Skönt avslut på året

29 december 2018 19:45
Herr

Almtuna avslutar året med en seger hemma mot BIK Karlskoga. Det var en öppen rolig match för åskådarna där lagen bytte chanser mest hela tiden och när krutröken lagt sig så stod Almtuna som segrare med 3-2.


Det är en pigg start på matchen och båda lagen skapar chanser. 05:23 får BIK Karlskoga chansen i powerplay men Almtuna reder ut underläget ganska enkelt. Vid 10:02 och powerbreak är skotten 9-5. Båda lagen har fortsatt haft bra chanser att spräcka målnollan men perioden blir mållös och skotten är 15-12.

Det blir en smakstart för gästerna i mittenperioden. 21:04 får BIK Karlskoga en slumpchans framför mål som Ljung räddar men sedan går ändå pucken in på returen via en hemmaspelare. Gästerna får energi av målet och skapar några bra chanser efteråt också. 02:50 får BIK Karlskoga ett powerplay och de ligger på ordentligt men Almtuna reder ut det hela. Almtuna får sedan chansen i numerärt överläge 27:06 men det reder gästerna ut.

31:15 har Almtuna ett riktigt bra läge men det avvärjs i sista stund av gästerna. Mårtensson dropp-passar fri till Hertzberg men avslutet avstyrs. Vid powerbreak är skotten 6-16 och 10 av gästernas skott kommer de första minuterna då man var riktigt heta. 32:13 kommer sedan 1-1 genom Forsberg som efter att man skapat tryck en längre tid får läget till höger och lyfter in pucken i första krysset. Almtuna får energi och skapar ett par bra lägen efter målet också. 18:01 får BIK Karlskoga ett nytt powerplay-läge - då kontrar Almtuna och sätter 38:15 2-1 genom Rollin-Carlsson i ett två mot ett läge. Forsberg för pucken och skjuter. returen kan sedan Rollin-Carlsson få in på tennis. Det är när perioden är över 1 sekund kvar av utvisningen. Skotten i perioden är 15-22.

Om gästerna startade andra perioden bra så startar Almtuna tredje perioden minst lika bra och skapar långa anfall och flera bra chanser de första fem minuterna. Sedan avtar trycket lite och BIK Karlskoga kan komma igen lite. Båda lagen skapar fortsatt sina lägen men målen vill inte komma förrän när BIK Karlskoga tagit ut målvakten i ett sista försök på slutet. 59:26 kan Santesson sätta 3-1 i öppen kasse och matchen är klar - kan man tro. BIK Karlskoga kan dock 59:53 sätta 3-2 genom Höggren som slår in pucken från nära håll till vänster. Gästerna kommer till ett läge till men avslutet utifrån går över och hinner inte fram innan slutsignalen heller. Skotten i den tredje perioden är 9-14 och totalt 39-48.

En riktigt rolig och underhållande match ur åskådarsynpunkt där lagen verkligen bjöd upp till anfallsspel och puckar på mål. Segern sitter fint inför nyårsuppehållet och Almtuna har med sig positiv energi in i det nya året. Efter matchen skojade tränarna lite med spelarna och meddelade att man gav laget sovmorgon i morgon och sedan träning 1 timme senare än vanligt. Men sedan berättade de att dom istället gav laget extra och välförtjänt ledigt i morgon istället.

Martin Gudmundsson efter matchen

Fredrik Forsberg efter matchen

Victor Rollin-Carlsson efter matchen

Highligts