Hemma
Huddinge
HUD
Borta
Almtuna
AIS

Stor dramatik när damerna vann

4 november 2018 14:56
Dam

Damerna åkte till Huddinge för match idag och det blev stor dramatik i slutet av matchen. Långt in i matchen såg det ut att bli seger - men Huddinge vände 0-2 till 2-2 på knappa två minuter i slutet. Då steg Olivia Barragree fram och avgör med en sekund kvar.


I den första perioden tar Almtuna ledningen efter 14:57 genom Beatrice Johansson. Det blir periodena enda mål och skotten är 14-5.

-Vi öppnade matchen väldigt rörigt och det gjorde oss stressade. Men vi började den här matchen bättre än matchen i Södertälje, berättar tjejerna i laget.

I den andra perioden har båda lagen ett powerplay i var utan att få utdelning i den spelformen. Men så efter 39:03 kan Rebecka Bellqvist sätta 0-2 bakom hemmalagets målvakt Lena Wanhainen. Ett psykologiskt viktigt mål. Skotten är 11-8.

-Vi kommer ut i andra perioden och spelar lugnare med bättre uppspel och hjälper varandra bra i olika situationer, berättar tjejerna i laget.

I den tredje perioden har Almtuna först ett numerärt underläge som man reder ut. Sedan är det hemmalaget som drar på sig tre raka utvisningar utan att Almtuna kan få utdelning.Med ca tre och en halv minut kvar av tredje perioden tar hemmalaget timeout. Det ger resultat för 56:58 kan Eveline Kjetselberg reducera till 1-2 och 58:52 kommer också 2-2 genom Carina Ekelin.Dramatiken blev fulständig då Olivia Barragree kunde sätta matchavgörande 2-3 pucken med endast en sekund kvar.

-Vi får spela mycket PP i tredje. Vi gör några bra men vi får inte riktigt till det. Så där får vi träna mer för att förbättra vårt powerplay, berättar tjejerna och fortsätter:
-Målen till Huddinge kom till för att vi började slarva och slappna av i slutet av matchen samtidigt som de försökte pressa på ordentligt. Idag spelade vi som ett lag jämfört med mot Södertälje. 

Olivia Barragree om matchavgörande målet:
- Jag åker runt målet med pucken och söker en passning - men inser att det bara är sekunder kvar av matchen och skjuter. Pucken går in och klockan visar 59.59.

-Vi har ju ett samarbete med Iron Dam som även hade serie premiär idag i sin serie så vi kunde inte låna in spelare därifrån idag.då vi får spela med två femmor, säger Tränare Harri Mannström och fortsätter:
-Tjejerna gör en riktig kämparinsats och är väl värda vinsten.