Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Södertälje
SSK

Dam: Serieledarnas ryck i mittperioden avgör

23 januari 2019 22:32
Dam

Knappa 3 minuter förstörde kvällen för våra damer ikväll. Det var vad det tog serieledande Södertäljes damer att göra 4 mål och därmed avgöra matchen i mittperioden.


Den första perioden bjöd inte på några mål. Almtuna hade två chanser i powerplay men kunde inte utnyttja fördelen och få hål på Klara Larsson i Södertäljes mål. Skotten är 7-12.

-En bra period med högt tempo och det var jämt spelmässigt. Tjejerna krikar på bra, säger Tom Holén.

Almtuna har ett nytt numerärt överläge efter 29:34 i mittenakten men får inte till mål nu heller. Istället är det Södertälje som några minuter senare kan göra 0-1 genom Denice Håkansson. Då hade det gått 34:37. 0-2 gör sedan Bim Schalén 36:06 och det följs upp av Isabella Horvath som gör 0-3 36:30. Denice Håkansson kan sedan göra 0-4 efter 37:34 och serieledarna har ett fast grepp om matchen med dessa fyra mål inom knappa 3 minuter. Almtuna tog timeout efter Håkanssons andra mål för kvällen. Skotten är 5-16.

-Tjejerna krigar ännu meroch gör det svårt för Södertälje men efter 34 minuter gör dom 0-1 och det blir ett mentalt tapp där vi släpper in tre mål till på kort tid. Vi tar då timeout och vi får tillbaka spelarna mentalt, säger Tom Holén.

Jennie Halldén ökar på gästernas ledning redan efter 41:05 och när Södertälje får spela i powerplay kommer också 0-6 genom Bim Schalén efter 51:24. Med sitt andra mål för kvällen fastställde Bim slutresultatet - skotten var 7-15 och totalt 19-43.

-Vi fortsätter att spela bra men Södertälje är duktiga på att lägga puckar på mål och jobba in returerna. Det är dock starkt av tjejerna att resa sig och kriga på matchen ut. Vi har flera chanser att reducera men pucken vill inte in ikväll. Matchbilden motsvarar inte slutresultatet, avslutar Tom Holén.