Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Almtuna
AIS

Inför Björklöven

26 september 2019 23:21
Herr

På fredag sätter sig Almtuna tidigt på bussen för färd upp till björkarnas stad Umeå och match mot Björklöven. En tuff match då de har inlett seriespelet starkt och toppar en tidig tabell på 8 poäng.


Björklövens starka inledning med åtta av nio möjliga poäng vittnar om att man troligen kommer vara starka i år. Visst serien är ung men man har redan slagit Västerås på bortaplan och segrat över topptippade Modo efter förlängning i ett hett derby hemma i Umeå samt att man slog tillbaka Karlskrona med klara siffror i premiären.

I Björklövens trupp hittar vi assisterande tränaren Robert Kimby och spelarna Alexander Deilert, Alexander Popovic och Sebastian Selin som alla har ett förflutet i Almtuna. Unge Popovic har dock inte noterats för match i Björklöven än utan har fått matcha i Teg så här långt.

Almtuna hade i många år extremt svårt att få med sig poäng hem från Umeå. Men det har vänt lite grann på senare år. Tittar man tillbaka de fyra senaste säsongerna så har man vänt hem med poäng i minst ett av två möten och har plus i målskillnad. En tabellrad sedan säsongen 15/16 med Almtuna-ögon sett ger: 8 3 0 0 2 3 24-23 (+1) 11.

Trots statistiken ovanför så måste Björklöven ses som favorit i matchen med tanke på säsongsinledningen och förutsättningar. Almtuna måste få till ett lika tight försvarsspel som mot Västervik senast och ta till vara på sina chanser man får om det skall bli poäng med hem till Uppsala.

Almtuna har full trupp att tillgå och sätter sig på bussen på förmiddagen för att ta sig upp till Umeå. Laget släpper man två timmar innan matchstart.