Hemma
Almtuna
AIS
Borta
MoDo
MoDo

Tung seger hemma mot Modo

26 november 2019 22:30
Herr

Almtuna stod för en riktigt stark insats hemma mot Modo ikväll då man slog tillbaka topplaget med 2-0 i Gränbyhallen. Man vinner också fullkomligt rättvist om man ser till hur matchen ser ut. I första perioden tar man ledningen med 2-0 och det står sig hela matchen ut sedan efter en riktigt strong insats.
Modo startar med första anfallet i matchen men 00:55 kommer Almtuna upp för första gången i anfall och Filip Hasa kan sätta dit pucken bakom Hanses. Modo fortsätter sedan att var det anfallande laget och skapar tryck och bra lägen samtidigt som Almtuna ofta är i skottlinjen. Almtuna sticker emellan och det blir ett riktigt bra läge drygt fem minuter in i matchen men bra räddning av Hanses. Almtuna kommer sedan upp mer och mer i anfallszon.Vid powerbreak är skotten 5-5.

Efter cirka 11 minuter så kommer Per Svensson fri och det är ytterst nära att han kan lyfta in pucken bakom Hanses men den går ribba och över. Minuten senare är det Modo som skapar en bra chans men Rosengren är vaken. Almtuna tar sedan ledningen med 2-0 efter 14:04 efter riktigt fint klapp-klapp-spel som ger Wiå öppet mål. med cirka 3 minuter kvar har Modo en riktigt bra chans men Rosengren är med och lagkamraterna får bort pucken sen. Men vi har 2-0 med oss in i paus och skotten är 12-12.

Almtuna startar bra i andra perioden och stressar gästerna högt upp. man får också grepp och tryck mot mål. Modo kommer tillbaka och har bland annat ett överraskande skott där Rosengren är med i sista sekund. Knappt 3 minuter in i perioden kommer Modo tre mot en men Rosengren är med på noterna. Almtuna har ett två mot ett läge när det gått drygt 5 minuter av perioden och chans efter det också Men Modo och Hanses reder ut det hela. Almtuna får matchens första powerplay 25:49 men gästerna reser ut det. Lagen skapa lägen för mål sedan utan att få utdelning och vid powerbreak är skotten 6-4.

Almtuna är dom som kommer upp och skapar lägen efter powerbreaket utan att få utdelning. Man stjäl puck i anfallszon ett par gånger och skapar lägen på det viset. Modo har svårt att komma till anfallsmässigt. Det är hemmalaget som har ett klart grepp om spelet. Gästerna börjar bli mer och mer irriterade och ofokuserade. Det ger också ett powerplay för Almtuna efter 16:47 men kan inte utöka sin ledning i överläget. det är mållöst i andra perioden där skotten är 15-5.

Modo får chansen med två man mer omgående i tredje perioden då Almtuna har för många spelare på isen och en vanlig utvisning samtidigt. Almtuna och Rosengren står dock emot Modos press under två minuter. Modo har momentum och fortsätter att gå för att skapa kontakt samtidigt som Almtuna försöker ha puck framför sig hela tiden och väntar på att få läge att gå framåt. Efter anstormningen med två man mer så stänger Almtuna ner Modo på ett bra sätt. Almtuna får chansen i powerplay48:24 och skapar tryck mot gästernas kasse men forinter någon utdelning. Vid powerbreak är skotten 4-12.

51:34 får Almtuna en ny chans med en man mer men Modo reder ut underläget. Gästerna skapar sen tryck mot Almtunas mål men hemmalaget krigar på barock hjälper Rosengren. Med knappa tre minuter kvar så tar Modo timeout och tar ut Hanses ur målet. Gästerna trycker på och Almtuna krigar för att freda sitt mål. Almtuna rider ut stormen och vinner matchen med 2-0. Skotten är 6-18 och totalt 33-35.

Att Almtuna trivs mot Modo på hemmaplan verkar stämma då kvällen seger var den femte trepoängaren av sju möjliga i modern tid mot Modo i Gränbyhallen. Med kvällens seger blev också Almtuna första lag att nolla ett Modo som formligen sprutat in mål hittills och man vinner mycket välförtjänt. Varje spelare från Rosengren längst bak och hela vägen genom hela laget krigar på ett mycket bra sätt och gör det svårt för Modo ikväll.

Martin Gudmundsson efter matchen


Domarkommentar


Bildgalleri


Highlights (Publiceras 07:00 27/11)