Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Almtuna
AIS

Förlust i serieepilogen

6 mars 2020 22:33
Herr

Seriespelet avslutades med en förlust i Norrköping. Vita Hästen kunde ro hem en 4-0 seger efter periodsiffrorna 2-0, 0-0 och 2-0. En säsong som har slutat näst intill bragdartad från lagets och föreningens sida med ett nytt kontrakt trots otroligt små resurser.Almtuna drar på sig en tidig utvisning och precis när man blivit fulltaliga men en ny utvisning väntar så kan Samuelsson från nära håll trä in 1-0 efter 03:46. Tiden rullar på och det är hemmalaget som har mest puck men Almtuna sticker emellan också. Skotten är 6-6 vid powerbreak.

Vita Hästen drar på sig en utvisning men kan enkelt freda sig. Det är fortsatt hemmalaget som har mest av spelet men Almtuna är inte ofarliga som till exempel när det är drygt en minut kvar och Pentler hittar Wiå men han kan inte förvalta ett riktigt bra läge. Istället kan Degerstedt efter 19:39 öka på till 2-0 för hemmalaget. Skotten är 9-7.

Den andra perioden innehåller tre powerplay för Almtuna som man dock inte kan utnyttja. Närmast mål är Anderberg som har ett avslut i utsidan av målramen. Nämnas kan att Fish hade ett friläge för Vita Hästen också efter cirka 28 minuter som Eliasson räddar. Skotten är vid powerbrak (37:49) 3-11 och när perioden är över så är skotten 3-16 men det kommer alltså inga mål.

Andersson får fritt läge från höger och kan efter 41:21 skjuta in 3-0 utifrån på periodens första skott på mål. Tiden rullar på och det är inte direkt någon hetta där ute från lagen. Skotten är vid powerbreak 4-3.

Hemmalaget kan sätta 4-0 också efter 52:23. Det är direkt på tekning när Almtuna fått en utvisad som Cruseman blir ren framför Eliasson som räddar men Holmström kan sätta dit returen sedan, Almtuna har en sista chans med en man mer men matchen slutar 4-0. Skotten är 5-10 och totalt 17-33.

-Vi gör en okey bortamatch för att vara en match som inte betyder någonting. Vi var ändå påslagna och kämpar och sliter men får inte riktigt utdelning, så som match som helhet så är det en okay avslutning, säger Martin Gudmundsson.

Hur skulle du summera säsongen stå här direkt efteråt?
- Vi startade med ett blankt papper i princip i juni och har väl haft mellan 14-16 helt nya spelare på den här nivån. Vi har fått jobba långsiktigt och tålmodigt med allt vad det innebär med spelsätt och utveckla dom här spelarna som har kommit upp från Division 1, superelit och juniorledet helt enkelt. Jag tycker killarna har svarat bra på den responsen och har utvecklats mycket under säsongen som gör att vi till slut har kunnat sy ihop kontraktet.

- Vi har fått jätteutveckling på en del spelare som har varit ratade och inte haft något kontrakt. Det är sånna spelare som vi har fått plocka till laget. Jag tänker på en sån som Calle Åsell till exempel som kom in på en tryout period och har spelat till sig ett kontrakt och har utvecklats mycket under säsongen tillsammans med Mattias Johansson och Sebastian Fakt och dom har lett oss under stora delar av säsongen.

- Sedan har vi ju Tony Mårtensson med sin rutin med allt vad det innebär som har lett en första lina och producerat i stora delar av säsongen och skapat en trygghet i det. Sedan lånen som vi har fått in med bland annat Åhström och Harlestam har lett oss bra både offensivt och defensivt, säger Martin och nämner också Filip Hasa och Marcus Karlström på backsidan och menar att alla som man har haft hand om har man haft en utveckling på vilket har varit nödvändigt i år.

- Sedan tycker jag också föreningen har gett oss arbetsro nere på golvet och det tycker jag är en stor nyckel. Att vi har fått jobba lugnt och metodiskt och fått hålla oss till den planen vi satte upp direkt från start. Vi har fått jobba efter vår plan till 100% och det har gett effekt.

- Killarna har gjort det sjukt bra. En stor eloge till alla som har varit med och spelat matcher oavsett om dom har fått spela mycket eller lite eller bara fått vara med på bänken. Alla har bidragit med väldigt mycket. Framför allt med energin och pådrivning som är viktig och att vi har haft en bra daglig utveckling som har gjort att vi har tagit så mycket poäng som vi har gjort. En grym karaktär i laget och en ruskigt nyfiken grupp som har kämpat och slitit varje dag.

- Egentligen ska det inte gå att klara ett kontrakt med en spelarbudget som vi har haft på runt tre miljoner. Det tycker jag säger lite om vad vi har åstadkommit som grupp både spelare och ledare, men vi har gjort det. Om vi misslyckades i fjol så har vi lyckats med det mesta i år. Framför allt har vi hittat tillbaka till Almtunas ID med ett hårt arbetande lag i grund och botten och sedan har vi fått utveckla det med saker under resans gång. Det har varit en grymt utmanade säsong både mentalt framför allt för oss ledare och fysiskt för spelarna. Dom har jobbat ruskigt hårt för skölden.

Bildgalleri


Hightlights Publiceras 7/3 07:00