Hemma
SDE Hockey
SDE
Borta
Almtuna
AIS

Dam: Ny straffseger

2 oktober 2019 22:59
Dam

Almtunas damer tog en ny straffseger i andra omgången av serien. Ikväll var det SDE som besegrades på straffar med 2-1 på bortaplan.


Den första perioden blev mållös - lagen hade varsitt powerplay utan att kunna utnyttja det. Skotten är 7-8.

-En första period där SDE kom ut hårt och det var mestadels spel i våran zon inledningsvis men vi jobbar oss in i matchen och flyttar över spelet i deras zon i slutet, säger Tom Holén.

I mittenakten så reder SDe ut ett numerärt underläge och i slutet av perioden kommer sedan 1-0 till SDE genom Embla Åberg efter 38:41. Men Almtuna svarar omgående då Olivia Barragree sätter 1-1 efter 39:36. Skotten i perioden är 13-7.

-Här kommer återigen SDE ut hårt och pressar tillbaka oss. Dom får ett mål i slutet av perioden men även vi skapar chanser och kan kvittera när det är drygt 20 sekunder kvar vilket var riktigt skönt, säger Tom Holén.

Den tredje perioden bjuder inte på några saker i protokollet mer än att skotten är 5-4. Samma sak gäller för förlängningen där skotten är 8-4. Väl i straffläggningen så kliver Beatrice Johansson in som första straffskytt och sätter sin straff bakom Martina Fedel. Det blir straffläggningens enda mål då Paulina Bergstrand och Martina Fedel avvärjer resterande försök. Skotten blir totalt 33-24.

-I den tredje perioden är det inte lika högt tempo men lagen byter chanser. Sedan är det en förlängning med både stolpskott och fina räddningar av båda målvakterna. Skönt att vi kan knipa segern i straffläggningen sedan, säger Tom Holén.

Matchfakta