Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Västerås
VIK

Skön premiärvinst

2 oktober 2020 23:07
Herr

Som vanligt så blev det en spännande och jämn match när Almtuna mötte Västerås i Upplands Bilforum Arena ikväll. Gästerna tog ledningen och höll den i drygt 53 minuter men sedan kvitterade Almtuna och avgör också med 35 sekunder kvar.


Lagen turas om att skapa chanser i inledningen av matchen. Det blir gästerna från västra Aros som tar ledningen efter 02:32 när Hetta kan öppna målskyttet. Lagen har varsitt powerplay sedan utan att få utdelning men när Västerås får en andra chans i spelformen så sitter 0-2 efter 11:01. Almtuna har sedan ett powerplay som inte ger utdelning innan man 15:52 kan reducera till 1-2 genom Jesper Norbäck 15:52. Det blir också paussiffrorna och skotten är 14-15.

Gästerna drog på sig en utvisning i slutet av första perioden men reder ut det kvarvarande i inledningen av andra perioden. Almtuna drar på sig två utvisningar som Västerås inte kan utnyttja. Men 37:11 kan Isac Skedung öka på gästernas ledning och vi har 1-3 på tavlan. Almtuna svarar dock snabbt när Västerås drar på sig en utvisning. Det är Harlestam som sätter 2-3 vilket är resultatet efter 2 perioder. Skotten i perioden är 7-9.

Det känns som mer ställningskrig i tredje periodens början. Det är precis som tidigare i matchen ganska jämt där ute och båda lagen har sina lägen. Men det blir Calle Åsell som står för nästa mål då han kvitterar till 3-3 efter 53:09. Matchen ser ut att gå mot förlängning när lagkapten Berglund är framme och ser till att ge Almtuna ledningen med 4-3 då endast 35 sekunder återstår av matchen. Gästerna kan sedan inte komma tillbaka och Almtuna vinner sin 9:e raka seger hemma mot trätobrodern Västerås. Skotten är 10-9 och totalt 31-33 och det är på det hela en jämn match med många chanser för de båda lagen. Stark moral av våra killar som kan vända underläget och bärga säsongens första seger.

Matchfakta

Hör Berglund och Kimby efter matchen


Bildspel


Highlights publiceras 201003 07:00