Hemma
Västerås
VIK
Borta
Almtuna
AIS

Revansch för Västerås

17 oktober 2020 18:02
Herr

Det blev ingen sjätte raka seger mot Västerås då dem vann dagens match med 3-2 på sin hemmaplan. Hemmalaget straffar oss hårt på våra egna misstag och kan bärga hem segern.


Hemmalaget tar en tidig 1-0 ledning då Wikman kan slå in en retur framför mål efter 02:17. Det ger bra energi för hemmalaget och man får också ett powerplay strax efter målet men gästerna reder ut det. Almtuna får sedan chansen i powerplay och då kan Harlestam stänka in 1-1 pucken efter 08:03 från höger och den sitter vid första stolpen. Skotten är 9-6 vid powerbreak.

Efter ett tryck från Almtunas sida så får man med sig ett nytt powerplay då kommer det ett mål till men det är Västerås som gör det i ett fritt läge efter missad passning. 2-1 Målet görs av Johansson efter 14:29 i numerärt underläge alltså. Det är också resultatet vi har med oss in i periodpaus. Skotten är 13-10.

Almtuna har bytt målvakt i paus och in kommer Hanses. Gästerna drar på sig en tidig utvisning i andra perioden som man dock reder ut. 25:57 får Almtuna sedan ett powerplay men inget mål kommer. 2-2 kommer istället på tekningen efteråt 28:07. Det är Aronsson som efter vunnen tekning direkt-skjuter från blå. Skotten är 2-8 vid powerbreak. Hemmalaget får chansen med en man mer efter 31:34 men Almtuna håller tätt. Det kommer inga fler mål i perioden och vi har 2-2 i paus. Skotten är 8-14.

Västerås tar ledningen på nytt efter 43:36 efter att en studspuck ställt till det för gästerna. 3-2 görs av Zetterberg som får pucken till skänks framför mål och gör inget misstag. Almtuna drar sedan på sig en utvisning men den reder man enkelt ut. Västerås drar sedan på sig en utvisning och samtidigt är det powerbreak. Skotten är 6-2 så långt.

Hemmalaget reder ut underläget enkelt och tiden rinner på efter det. Det känns som att Västerås har bra kontroll på det hela. Hanses lämnar kassen i slutet men hemmalaget håller undan och vinner matchen. Skotten är 9-4 och totalt 30-28.

-Jag tycker att vi ger bort kommandot lite för enkelt i matchen. Vi skjuter oss själva lite i foten och är inte helt redo från start. Jag tycker att i framför allt andra perioden kommer vi upp starkare och gör en jättebra period och bör hänga dit någon extra. Sett över 60 minuter så är det surt att förlora. Jag tycker att vi är värda en poäng i alla fall. Men vi blir hårt straffade för våra egna misstag idag, säger Robert Kimby.

Highlights Publiceras 07:00 201018