Hemma
Almtuna
AIS
Borta
MODO
MODO

Modo nollat igen

20 oktober 2020 23:30
Herr

Andra mötet på kort tid mot Modo slutade med en ny seger och en ny nolla bakåt. I Örnsköldsvik skrevs siffrorna till 2-0 i Almtunas favör och ikväll vann man med 3-0 i Upplands Bilforum Arena.


Modo drar på sig två utvisningar efter varandra tidigt men man kan hålla tätt bakåt. 1-0 kommer istället efter 06:39 - sekunder efter att Modo blivit fulltaliga - genom Carenfelt på assist från Johansson och Belov. Carenfelt får pucken rundar målet och vänder om för att sätta dit pucken bakom gästernas målvakt Dackell.

Gästerna drar på sig två utvisningar till utan att Almtuna kan utnyttja dem. 2-0 kommer istället efter 18:00 genom Björkman som skjuter högt till vänster utifrån med trafik på mål. Skotten är 16-6.

Den andra perioden bjuder inte på några mål även om Modo har två powerplay och Almtuna ett. Det är en sämre period än den första. Modo lite bättre medan hemmalaget tappar lite. Närmast mål för hemmalaget var Söderlund som hade ett friläge som dock Dakell i Modos mål klarar då han väntar ut Söderlunds drag. Här kan vi notera att skotten var 1-9 en bit in i perioden och när det är paus så är skotten 8-13.

I den tredje perioden känns det som att Almtuna har ganska bra kontroll på Modo. När Örnsköldsviks-laget skapar lägen så står Hanses där bak som en säker sista utpost precis som i de tidigare perioderna. Gästerna har två powerplay som Almtuna reder ut och sedan är det hemmalaget som inte överlistar Dackell i gästernas mål under ett numerärt överläge.

Men 3-0 kommer 57:08 när Modo tagit t målvakten i ett sista försök. Först har Liljendahl och Södergran en puck precis utanför stolpen innan Berglund kan fastställa slutresultatet 3-0. Skotten är 11-9 och totalt 35-28.

Noterbart är att Almtuna hade ett par frilägen i matchen men Dackell i Modos mål gick vinnande ur samtliga frilägen. Almtuna vinner matchen rättvist och man visar också att man kan vara stabila försvarsmässigt samtidigt som man skapar framåt.

Vinsten innebar att Erik Hanses som var stabil ela matchen ikväll nu tagit 150 segrar i Hockeyallsvenskan. Stort grattis till milstolpen. Stort grattis även till Gustav Lindström som firade sin födelsedag med kvällens seger.

Matchfakta

Serhan Cicek efter matchen


Highlights publiceras 07:00 21 oktober.