Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
Almtuna
AIS

Förlust i Kristianstad

25 november 2020 22:30
Herr

Hemmalaget Kristianstad tog hem segern i ”omstarten” för de båda lagen efter corona uppehållet de tvingats till. Även om det var ganska jämt stora delar av matchen och det blev lite spänning på slutet så vinner hemmalaget rättvist då det kändes som att dom var lite mer villiga att ta jobbet.Vi får se två spelsugna lag där Almtuna startar lite piggare. Spelet flyter på med få avblåsningar och när det är powerbreaks så är skotten 4-6 och ett kraftigt övertag i puckinnehav för gästerna. Men hemmalaget arbetar sig in mer och mer i matchen.

Det blir också hemmalaget som tar ledningen efter 13:20 genom Hansson. Almtuna missar en passning och Hansson blir fri med Larsson i gästernas mål, Hansson gör en backhandsdragning och lägger sedan in pucken i mål. Stärkta av detta fortsätter Kristianstad att jämna ut spelet men det blir inga fler mål i perioden där skotten är 9-10.

I den andra perioden är det Kristianstad som startar bäst. Lagen drar på sig varsin utvisning som går i varandra men inga mål faller och vid powerbreaks är skotten 8-2 och det speglar hemmalagets övertag. Almtuna kommer tillbaka lite och har också ett powerplay där Lindström skjuter sönder Clangs målvaktsklubban men hemmalaget fredar sig.

När så Almtuna drar på sig en utvisning i slutet av perioden så kan Miketinac göra 2-0 efter 37:50 i överläget. Man vinner tekningen och Miketinac får passet i höger tekningscirkel och kan sätta pucken vid bortre stolpen. Skotten är 11-6 och att hemmalaget leder är rättvist.

I den tredje perioden försöker Almtuna gå för det samtidigt som Kristianstad försöker spela på sin ledning ju längre perioden lider. Vid powerbreaks är skotten 6-12. Berglund har en puck i ramen med drygt 13 minuter spelade. Strax efter kommer dock 2-1 - 53:23 - genom Berglund som styr Söderlunds skott utifrån, pucken sitter högt bakom Clang.

Nerv i matchen och Vittring för gästerna men 55:33 kan Bondesson sätta 3-1 med ett skott utifrån till höger. När Almtuna sedan drar på sig en utvisning så kommer även 4-1 genom Molldén som sätter ett direktskott från vänster, högt vid första stolpen i överläget. Harlestam kan sedan reducera i powerplay efter 59:10 efter en fin pass från vänster över till höger där han kan fastställa slutresultatet 4-2. Skotten i perioden är 11-18 och totalt 31-34.

-Det är ganska tunga poäng att förlora. Jag tycker ändå att vi gör en helt okej, ganska bra bortamatch. Jag tycker att första och tredje perioden gör vi rätt bra. Förlorar väl lite grann på att vi har några mål som får läggas på misstags-kontot utan att någon ska behöva känna så. Det är tufft att vinna då. Sedan tycker jag generellt att vi behöver vara hetare på att ta till vara på våra situationer som vi själva skapar, säger Robert Kimby.

Kristianstad ska ha cred för sitt försvarsspel idag också dem spelade ganska tajt ikväll. -Ja det gör dom. Vi får ju ha mycket tid i deras zon men kommer inte riktigt på insidan. Men det är där jag menar att vi måste vara lite smutsigare och ta oss in på mål. Skapa sådana situationer, att det inte bara var okej med att vara vara på utsidan, avslutar Robert Kimby.

Highlights Publiceras 201126 07:00