Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Väsby
VSB

Knapp förlust i serieepilogen

14 mars 2021 19:00
Herr

Det blev Väsby som fick vända hem med en knapp 3-2 seger i den betydelselösa sista träningsmatchen. Vi tog chansen att vila ett antal spelare och släppte upp juniorer som ändå står upp bra ikväll.


Det ungdomliga Almtuna kommer ut piggt och står upp bra i matchens inledning.Det är lite av träningsmatch karaktär så klart då matchen inte betyder något för lagen men det är hemmalaget som har mest puck. Vid powerbreak efter 10:18 är skotten 4-2.

Väsbys Nilsson har ett fint läge efter cirka 11:45 men lyfter pucken utanför. Hedström har en fin aktion efter knappa 14 minuter spelade men Ryttar är vaken i Väsbys mål. Med cirka 16 minuter spelade så får Väsby ett fint läge igen men skottet går över. Det är Almtuna som haft mest puck men gästerna som haft några fler bra chanser. Vi har 0-0 i paus och skotten är 8-5.

I den andra perioden startar hemmalaget piggt igen och är framme och oroar Ryttar i Väsbys kasse. Efter 22:12 så drar Almtuna på sig en utvisning men den reder man ut. Efter powerplayet så skapar Väsby tryck igen och 28:33 kan Nilsson sätta 0-1 med ett skott från höger tekningscirkel som Håkansson inte kan hålla.

Väsby drar sedan på sig en utvisning efter 28:10 och man skapar en riktigt bra chans där Ryttar får kliva fram. Sedan kan Väsbys Lorraine sätta 0-2 i underläget efter 29:46 efter att ha brutit i mittzon och kommer två mot en. Ett riktigt snyggt anfall. Almtuna reducerar i samma sekund som Väsby blir fulltaliga - 30:10 - genom Aronsson som skjuter högt från backplats. Vid powerbreak 31.00 är skotten 5-7.

Hemmalaget har en bra period sedan och skapar bra tryck på gästerna sedan utan att komma till riktigt heta lägen. Men så är det Väsby som sedan kommer upp och kan sätta 1-3 genom Worge Kreü efter snyggt spel där han blir ren på höger sida och kan lyfta in pucken 34:50. Tiden rullar sedan på och bröderna Pentler skapar bland annat ett fint läge men vi har 1-3 med in i pausvilan. Skotten är 7-9.

Väsby drar på sig en utvisning efter 42:24 i tredje perioden och skapar några bra lägen men Väsby håller undan. Spelet rullar sedan på utan riktigt heta lägen för lagen. Eriksson har en fin soloprestation efter cirka 49.30 men Ryttar räddar. Vid powerbreak efter 50:33 är skoten 5-1.

Väsby skapa en chans efter 51:30 men Håkansson är vaken på den. Björkman kan sedan lossa stora kanonen från blå efter 52:11 och vi har 2-3. Det ger hemmalaget energi och man skapa ett litet tryck efter det igen och får ett bra läge. Väsby spelar naturligt vis mycket på resultatet ju längre tiden går och Almtuna har mycket puck.

Väsby drar på sig en utvisning efter 55:45 men man reder ut den. Almtuna tar ut Håkansson efter 58:48 och tar sedan timeout efter 59:23 för att försöka få till en kvittering. Men Väsby håller under och vinner matchen. Skotten i tredje perioden är 12-2 och totalt 27-16.

Ser vi till den senaste tidens ordinarie uppställningen i matcherna så saknades idag: Sahlin, M Karlström, Löf, Berglund, Liljendahl, Norbäck, Höglund och Andersson. En diger lista med normalt ordinarie spelare som vilades.

In kommer då istället förutom Hägg: Håkansson -02, Thorstensson -02, Oliver Pentler -03, Nilsson Sahlin -02, Stjernquist -01 och Lif -03. Lägg till att Leijon -02, Asplund -03 och Hedström -01 funnits med i laget den senaste tiden också så förstår man att det var ett riktigt ungt lag som ställdes på benen idag. Riktigt roligt att man ger de unga spelarna chansen i dagens helt betydelselösa match sett till seriens sluttabell.

Man skall komma ihåg att flera av dessa unga spelare knappt har spelat matcher alls då juniorserien varit inställd och de mest tränat förutom nått enstaka hopp i A-laget utan särskilt mycket speltid.

Dagens resultat i övrigt gjorde att vi ställs mot Västerås i ett play in med start på bortaplan på onsdag 19:00 för att sedan spela hemma på fredag och en eventuellt avgörande match på bortaplan under lördagen.

Vi säger samtidigt lycka till i play out som dagens motståndare och tillika gamla trätobroder Väsby skall spela mot Kristianstad. Vinnaren i den matchserien - bäst av 5 matcher - spelar i Hockeyallsvenskan även kommande säsong.

Bilder


Frilansfotograf Harald Weidinger bjuder på några bilder


Serhan Cicek efter matchen


Highlights Publiceras 21-03-15 07:00

Vi vill rikta ett stort tack till dagens matchvärd Advokatfirman Lindahl.