Hemma
Mora
MIK
Borta
Almtuna
AIS

Inför Mora

8 oktober 2021 11:35
Herr

Ikväll är det dags för ny match då herrlaget beger sig till Mora. Smidjegrav och Mora är inte någon favorit sett med Almtuna ögon. men sviter är till för att brytas.


Mora har ett lag som tippas på den övre halvan av tabellen av många. Men man har på de fyra inledande matcherna endast fått med sig fyra poäng. Det har dock varit jämna matcher de spelat där det avgjorts först efter förlängning/straffar förutom i ett fall - mot AIK. Precis som mot Almtuna kunde AIK vända hem till Stockholm med en 5-1 seger. I övrigt har alltså dubbelmöte med Södertälje avgjort efter straffar med varsin seger för lagen samt att Vita Hästen kunde slå Mora efter förlängning.

Vi ställs mot ett Mora som suktar efter säsongens första trepoängare. Rent historiskt så är också chanserna stora för det. På de elva senaste mötena i Mora har Almtuna nämligen bara en seger i ordinarie tid medan man fått åka hem helt poänglösa vid sju tillfällen. En tabellrad i Mora med Almtuna ögon sett - på dessa elva matcher - ger: 11 1 1 0 2 7 24-37 (-13) 7.

Endast fyra matcher av elva där man fått med sig poäng och segern i ordinarie tid kom 2016-09-19 då man kunde vända hem med en 5-1 seger i bagaget. Fem raka förluster uppe i Mora är det men sviter är till för att brytas.

I Moras trupp hittar vi Daniel Ljunggren med ett förflutet i Almtuna.

Mattias Zackrisson inför kvällens match.