Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Tingsryd
TAIF

Blytunga poäng

9 februari 2022 23:40
Herr

Underläge med två mål vänds än en gång till seger ikväll. 0-2 blev till slut 3-2 och tre blytunga poäng inkasserades. Publiken som äntligen fick komma utan restriktioner bjöds på en gastkramande spänning innan man kunde jubla och njuta av segern. Kvällens resultat i serien gör att vi nu har fem poäng ner till play out platsen.


Almtuna startar bra och skapar lägen första minuten sedan är det Tingsryd som har tryck en minut och lägen. Efter det så böljar spelet fram och tillbaka. Det heta chanserna blir också färre än i inledningen. Efter inledningen så känns det som passningarna kanske inte sitter där dom ska för lagen som också har bättre kontroll på varandra efter ett tag. Vid powerbreak efter 15:33 så är skotten 7-3.

Med dryga tre minuter kvar av perioden skapar gästerna en bra chans men det sista ett avslut på mål saknas. Det är gästerna som kommer fram mer efter powerbreaket. Men det är 0-0 som lagen tar med sig in i pausvilan och skotten är 8-5.

I andra perioden drar Almtuna på sig en utvisning efter 20:56 och ytterligare en efter 22:10 vilket ger Tingsryd fem mot tre och 22:57 kan då Fladeby göra 0-1 med ett avslut från högersidan. Man får sedan fortsätta med en man mer och då kommer också 2-0 efter 23:51 genom Åkesson. Kostsamma utvisningar för Almtuna och det ger även Tingsryd mycket energi.

Almtuna kan reducera till 1-2 efter 27:03 genom Karlström från högra tekningscirkeln efter att ha fått passet från bakom förlängda mållinjen. Det ger hemmalaget energi och man skapar tryck mot gästerna. Men sedan blir det böjande spel igen. Vid powerbreaket är skotten 6-9.

Hemmalaget försöker sista minuterna av perioden gå för kvitteringen men kommer inte så ofta till avslut som letar sig fram till Rosengren i Tingsryds mål. Lagen har 1-2 med sig in i pausvilan och skotten är 9-9.

I den tredje perioden får Almtuna chansen i powerplay efter 44:33 men gästerna håller tätt och rider ut underläget. Kvitteringen till 2-2 ska dock komma efter 51:10 istället genom Astley Rydberg so kan slå in pucken bakom Rosengren från nära håll framför målet.

Strax efter får Almtuna en ny chans med en man mer på banan och 3-2 sitter 54:13 - sekunder innan Tingsryd blir fulltaliga. Golovkovs bryter in från höger och sätter pucken i nätmaskorna på gästernas mål. Här får vi se sprudlande känslor från målskytten. Almtuna har vänt ett ny tvåmåls underläge.

Från att kanske mer väntat på chansen att avgöra matchen när Almtuna jagade så måste Tingsryd nu jaga för en kvittering och 55:31 så drar Almtuna på sig en utvisning. Först i senare delen av överläget kan Tingsryd skapa två riktigt fina chanser där Andrén kliver fram med en svettig benparad och ytterligare en viktig räddning.

58:21 tar gästerna timeout och plockar ut Rosengren ur målet i ett sista försök att komma ikapp. Det blir bra tryck i Almtunas zon och även här kliver Andrén fram med viktiga räddningar. Almtuna håller undan och vinner en riktigt viktig seger. Skotten i tredje perioden är 9-8 och totalt 26-22.

Kvällens resultat gör att vi nu klättrade förbi Tingsryd och Vita Hästen i tabellen samtidigt som det är fem poäng ner till Playout platsen. Det är dock riktigt tight mellan tionde platsen och 13:e platsen som ni ser i tabellen här intill och vi har också spelat fler matcher än konkurrenterna.

Bilder: Peter Bohlin, PEBO-foto


Lite kommentarer efter matchen


Highlights Publiceras 2022-02-10 07:00